Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Repkednek a dollármilliók az angol fociban

2001.07.25. 15:55
Az angol labdarúgó bajnokság még nem a góloktól, hanem az átigazolási szezonban történtektől hangos. Az Arsenal elengedi a brazil Silvinhot, és keres rajta majd 9 millió dollárt. A Tottenham a szigetországi lapok szerint a legjobban erősítő csapat lett, ám Christian Ziege még mindig a liverpooli időkkel foglalkozik. Hongkongban megnyílt a Manchester United nevű étterem, csak éppen a klub nem tudott róla. . .
Arsenal: Silvinho távozik

Silvinho
Miközben Arséne Wenger, az Arsenal edzője a napokban úgy nyilatkozott, hogy örül, annak, miszerint egybe tudta tartani csapatát, úgy tűnik, a brazil Silvinho, mégis elhagyja az ágyúsokat. A dél-amerikai játékos iránt az FC Barcelona és az AC Milan mutat igen élénk érdeklődést. Még csak a tárgyalások elején járnak az érdekeltek. Silvinho az elmúlt idényben érkezett az Arsenalhoz, majd a bajnokság során Ashley Cole kiszorította őt a kezdőcsapatból. A londoni piros-fehérek azonban így is nagyon jól járnának az üzleten, hiszen 1999-ben 5.7 millió dollárért vették meg a brazil Corinthianstól, a mostani ára pedig 14.2 millió.

A Tottenham beleerősített

A másik londoni klub - az örök rivális - Tottenham Hotspur új játékosa, Christian Ziege élesen bírálta korábbi edzőjét, az FC Liverpoolnál dolgozó Gerard Houllier-t. Ziege egyértelműen kijelentette, a francia szakember az oka, hogy eljött Liverpoolból.

- Houllier nem adott nekem bizonyítási lehetőséget. Hiába dolgoztam keményen az edzéseken, a kispadra sem ülhettem le. Nagyon rossz volt a lelátóról nézni a mérkőzést. A végén lementem ünnepelni a többiekhez, de nagyon rosszul éreztem magam. Sőt. Már tudtam, hogy távoznom kell Liverpoolból -jelentette ki a német futballista. A 96-os Európa bajnok német csapat játékosa leginkább azt sérelmezte, hogy a május 16-i, Alaves elleni UEFA Kupa-döntőn nem került be a 18 fős keretbe.

Ugyancsak a Tottenham Hotspurshoz kapcsolódó hír, hogy az egyesület szeretné megvásárolni Jose Antonio Chamotot, az AC Milan argentin válogatott védőjét. Glenn Hoddle, az észak-londoni klub vezetőedzője, a 32 éves Chamotot az Arsenalhoz távozott Sol Campbell pótlására szemelte ki. Angol lapok szerint ezen a nyáron a Tottenham, erősített a legjobban, hiszen Teddy Sheringham, Gustavo Poyet és Christian Ziege is az együttes játékosa lett.

Étteremnyitás - a tulaj tudta nélkül

David Beckham -poszterekkel díszített, Manchester United nevű vendéglő Hongkongban. Ez nem is lenne fontos, hiszen a klub már számos éttermet nyitott a Távol-Keleten, Szingapúrban, Kuala Lumpurban és Bangkokban is. A hongkongi vendéglő azonban a klub engedélye nélkül nyílt meg! A világ jelenlegi leggazdagabb egyesületénél még nem döntötték el, hogy perelnek-e. Mint azt a klub marketingigazgatója elmondta, előbb megnézik az éttermet, utána határoznak. A MU, éppen promóciós tevékenységének köszönheti anyagi sikereit, ám úgy gondolják, mindennek van hivatalos útja. A távlati tervekben egy Hongkongi étterem is a tervek között szerepelt. . .