Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ki fog gólt lőni a Fradiban?

2001.07.25. 22:30
A Ferencváros kezdte meg a magyar csapatok közül elsőként a nemzetközi kupaszereplését, a Bajnokok Ligájában. A magyar bajnok nem a legjob előjelekkel készült a találkozóra, hiszen az eddigi két bajnokiján még pontot és gólt sem szerzett. A Fradi ezúttal sem tudott gólt lőni, ám így is sokkal veszélyesebb volt a Hajduk kapujára, mint ellenfele. A mérkőzés elején még a vendégek voltak aktívabbak, a folytatásban azonban Csank János csapata jobban játszott ellenfelénél. Így Splitben egy gól is elég lehet a továbbjutáshoz. De hol azaz egy?
A két csapat szurkolói már a mérkőzés előtt megütköztek, a stadionon kívül. Már negyed 6-kor elkezdődött az "első" Fradi -Hajduk összecsapás a szimpatizánsok között, és ennek ezúttal a horvátok látták kárát. A két együttes 8 000 néző előtt vonult ki melegíteni, és ez a szám a kezdésig további kétezerrel bővült.

A kezdés előtt, ezt úgy bosszulták meg a horvátok, hogy a stadionon belűl - rendőri védelmet élvezve - cukkolták a zöld-fehérek híveit, és az MTK -t, valamint az Újpestet éltették. A kezdésre fantasztikus hangulat várta a csapatokat.

A horvátok kezdték a játékot, és az első negyedórában jobban, agresszívabban is játszottak a hazaiaknál. A vendégek már a félpályánál határozottan támadták a magyar középpályásokat, nem hagyták kibontakozni a hazai akciókat. A Hajduk már a mérkőzés elején bátran támadott, de a hazai védelem stabilan állt a lábán.

Jó húsz percnek kellett eltelnie, az első veszélyesebb hazai támadásig, ám Gera fejese elakadt a védőkben. Ez lehetett a jeladás a Csank -csapat számára, mert ezután több veszélyes akciót is vezettek. A Pinte-Gera csatárkettős egyre több veszélyt jelentett Pletikosa kapujára, ám a középpályáról igen kevés támogatást kaptak.

A játékrész második fele így is a Fradié volt, és Gera - aki egyébként nagyon jól játszott - akár két gólt is lőhetett volna. A Hajduk a félidő végére teljesen leült, szint semmi veszélyt nem jelentettek Szűcs kapujára.

A második 45 percre látványos javuláson ment át a Ferencváros, ami abban nyilvánult meg, hogy az első tíz percben jóval több veszélyes támadást vezettek az ellen kapujára, mint az első félidőben összesen. A középpályáról is egyre több segítséget kaptak főleg a szélről Kriston és Szkukalek révén.

Ám a kapuba így sem sikerült betalálniuk Lipcseiéknek, - csak Gerának kézzel - így Csank János együttese kapott gól nélkül utazhat az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra. A dolog szépséghibája az, hogy lőni sem sikerült gólt. Így csak abban bízhatnak a zöldek, hogy tavaly a Dunaferr is a Splitben aratott győzelmével jutott tovább. De ahhoz gólt kéne lőni. . .

Bajnokok Ligája selejtező:
Ferencváros - Hajduk Split 0-0 Üllői út, 10 000 néző. Vezette: Vuorelle (finn)

Ferencváros: Szűcs - Dragóner - Hrutka, Cheregi, Nagy N. (Gyepes, 57.) - Kriston (Alex Monken, 65.), Lipcsei, Szabó T., Szkukalek - Pinte, Gera

Hajduk Split: Pletikosa - Stimac - Sablic, Dolonga - Rendulic, Musa, Carevic (Mise, 71.), Butorovic - Bosnjak - Deranja, M. Bilic.