Emőke
-4 °C
9 °C

Folytatódott az ETO vesszőfutása

2001.07.27. 21:54
A labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában az eddig hibátlanul teljesítő Zalaegerszeg a nyeretlen Győr otthonába látogatott. Az alacsony nívójú összecsapáson a győzelmet a vendégek szerezték meg Kenesei szabadrúgásból elért találatával. A két csapat ezzel az eredménnyel tartja megszerzett pozícióját, a ZTE százszázalékos teljesítménnyel vezeti, míg Győr nulla ponttal zárja a tabellát.
A ligautolsó győriek edzője, Varga Zoltán még nem tudta pótolni a távozó játékosakat (Győri Kenesei, nagy L.). Helyükre az átigazolás időszak végére külföldi futballistákat kívánnak igazolni a vezetők. A mérkőzés előtt hozták nyilvánosságra, hogy három külföldi játékos költözik Győrbe: a szlovák Karel Schultz, a román Adrian Durcea és jugoszláv Szlobodan Sztefanovic.

A várt légiósok helyett azonban elsőként a jugoszláv Golovic mutatkozhatott be az ETO-ban, aki nem ismeretlen magyar élvonalban, mivel az előző szezonban az MTK-ban játszott. A zalaiak mestere, Bozsik Péter két helyen volt kénytelen változtatni, a sérült Telek és Bonchis hiányzott a megszokott tizenegyből.

A hazaiak, akik ebben a szezonban még nem lőttek gólt, rögtön támadólag léptek fel. A nyolcadik percben Szanyó ugratta ki Baumgartnert, a csatár jól lépett ki a védők közül, de kissé kisodródott és rövid sarokra tartó lövését hárította Turi.

A mérkőzés nagyobb részében unalmas mezőnyjáték folyt apályán, a játékosok nem nagyon kápráztatták el a nagyérdeműt. Talán leginkább a hazaiak újonca, Golovic igyekezett bemutatni futball-tudását, előbb saját ötösén mentett, majd huszonkét méteres emelését tolta szögletre Turi (0-0).

A második félidőben sem emelkedett a színvonal, mindössze két szabadrúgás jelentett izgalmat. A győri Vasas 61. percben egy legurítás után laposan lőtt a bal alsó sark felé, de Turi ezúttal is magabiztosan hárított. A túloldalon jobban célzott Kenesei Krisztián: az egykori győri támadó a 69. percben 28 méterről lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba, vezetéshez juttatva a ZTE-t (0-1).

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak Nicsenkoék, de ahogy már lenni szokott az ellenfél jutott lehetőséhez, de Egressy az égbe lőtte a kihagyhatatlannak tűnő helyzetet. Így maradt az egy nullás vendégsiker, mely azt jelenti, hogy míg a ZTE továbbra is hibátlan, addig az ETO nulla ponttal, rúgott gól nélkül utolsó.

Jegyzőkönyv

Győri ETO-Zalaegerszeg 0-1 (0-0)
Győr, 2000 néző, V: Arany
Győri ETO: Sebők - Stark - Regedei, Böjte - Bognár, Golovic, Szanyó (Farkas B. 44.), Vasas - Baumgartner (Lakos 76), Nicsenko, Vayer ( Károlyi 68)
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Csóka (Nagy L. 46), Balog, Szamosi - Babati (Sabo 68), Urbán, Molnár, Egressy - Kenesei, Waltner
Gólszerző: Kenesei (69)