Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Baranyi góllal mutatkozott be a Dunaferrben

2001.07.28. 20:29
A tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Duanaferr hazai pályán 2-0-ra verte a Videotont. A mérkőzés a második félidő közepén dőlt el, amikor a hazaiak négy perc alatt kétszer is bevették Végh kapuját. A Dunaferr még veretlen idén, hiszen két hazai győzelme mellett egy idegenbeli döntetlent értek el Egervári Sándor tanítványai
A hazaiak lőhették volna az első gólt, az ötödik percben Jakl pörgette balra a tizenhatoson belül Penksa elé a labdát, aki egy igazítás után kapura lőtt, Végh a jobb kapufára tolta a labdát. A 14. percben Penksa ismét betalálhatott volna, de szlovák játékos éles szögből, kapásból 14 méterről alig lőtt a kapu fölé. A 20. percben vezette első jelentősebb akcióját a Videoton, Terjék lépett ki a hazai védők közül, 10 méterről azonban rosszul találta el a labdát.

A félidő vége előtt Bekő ívelt szabadrúgást a dunaújvárosi kapu elé, a védők csak nézték, hogy Terjék gólhelyzetbe kerül, de a vendégcsatár elhibázta a lehetőséget.

A második félidőben az eddig is sokat támadó Dunaferr akciók góllá értek. A 63. percben Rósa középen Kiss Gy. elé tolta a labdát, a védő 18 méterről lőtt a léc alá (1-0). Négy perc múlva eldőlt a mérkőzés sorsa: Molnár indításával Tököli egyedül törhetett kapura, önzetlenül a Dunaferrben először szereplő, és csereként pályára lépő Baranyi elé passzolt, aki az ötösről az üres kapuba gurított (2-0). A hazaiak a jó iramú mérkőzésen a második félidőben nyújtott gólratörő játékuknak köszönhették győzelmüket.

Jegyzőkönyv:
Dunaferr-Videoton 2-0 (0-0)
Dunaújváros, 4000 néző, V: Kassai
Dunaferr: Petry - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Ja:kl, Rósa (Lengyel 84.), Zováth, Penksa - Sowunmi (Baranyi 60.), Tököli
Videoton: Végh - Timár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai, Csató, Bekő, Komódi - Terjék (Földes 77.), Hamar (Leo 68.)
gólszerzők: Kiss Gy. (63.), Baranyi (67.)
Sárga lap: Bekő (74.), Szlezák (79.)