Ágnes
-1 °C
2 °C

A Fradi nyerte a rangadót

2001.07.28. 21:04
A labdarúgó-bajnokságban a sorsolás szeszélye folytán a két örök rivális csapat, az Újpest és Ferencváros már a harmadik fordulóban összemérhette erejét. Mindkét gárda az előzetes várakozásoktól alaposan elmaradt az eddig lejátszott két mérkőzésen, a zöld-fehérek rúgott gól és szerzett pont nélkül álltak a meccs előtt, míg az újpestiek is csak egy sovány hazai döntetlent tudtak felmutatni.
A hazai pályán játszó Ferencváros mesterének, Csank Jánosnak legnagyobb gondja a csatársor összeállításával volt. A gárda gólzsákja, Horváth Péter még mindig sérült, ezért a szakvezető a kezdőcsapatba nevezte a brazil Arrudát, akinek a játékára végül nem került sor. A nehézségeket fokozta, hogy sérülés miatt hiányzott Nagy Norbert, valamint piros lap miatt Dragóner Attila sem léphetett pályára. Az új játékosok közül bemutatkozott Zombori Zalán és a jugoszláv Jovics is.

Kisteleki István, az újpestiek edzője a meccs előtt szintén a sok sérültre panaszkodott. A Fradi elleni derbire nem jött rendbe Herczeg és Pető Zotán sem. Helyeket légiósokkal töltötte fel az edző, Frunza, Kunzó és Poljakovics is pályára léphetett.

Fradi-rohamokkal indult a mérkőzés, és mindjárt az ötödik percben gólhelyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt. Szabó Tibor végzett el szabadrúgást húsz méterre a kaputól, a rövid sarokra tartó labdáját Posza mentette szögletre.A következő akció után megszületett a zöldek vezető találata: Szabó Tibor beadását a teljesen üresen álló Korolovszky társai legnagyobb döbbenetére a saját kapujába fejelte. Öngól(1-0)!

A gól okozta sokk után, az első negyedóra végén a lilák kimerészkedtek saját kapujuk előteréből, és távoli lövésekel tették próbára Szűcsöt. Tokody próbálkozása még lepattant a védőkről, de Poljakovics bombáját már bravúrral ütötte a felső lécre a kapus.

A félidő felénél mindkét kapu előtt adódott egy-egy helyzet, előbb Gera pattintott mellé a büntetőpontról, a túloldalon pedig Kunzó tört kapura, de a védők beérték és szerelték.

A második játékrész kezdetén a hazai játékosok még alighanem a szurkolók által, a szünetben bemutatott igen látványos tüzijáték hatása alatt állhattak, hiszen védelmük csak asszisztált az újpesti egyenlítés előtt. Kunzó az 50. percben két védőt is kicselezett, Tokodyhoz passzolt, aki betört tizenhatoson belülre, és hét méterről kilőtte a rövid felső sarkot (1-1).

Sőt, a 60. percben akár a vezetést is átvehették volna a lilák, de Tokody hatméteres fejesét bravúrral védte Szűcs.

A 65. percben a mérkőzés legvitatottabb jelenetét láthatták a nézők. Zombori Zalán került helyzetbe, lövése már túljutott Poszán, de a gólvonalon álló védő mentett. Illetve a televízió viszajátszása alapján szinte egyértelműen látszott, hogy a labda túljutott teljes terjedelmében gólvonalon! A bíró azonban nem ítélt gólt, hiába reklamáltak hevesen a ferencvárosiak a partjelzőnél.

Nem sokat bosszankodtak a meg nem adott találat miatt a kilencedik kerületiek, hiszen öt perc múlva ismét megszerezték a vezetést. A csereként beállt Vén Gábor kapott egy indítást, aki a büntetőpontról a kimozduló Posza melettt a hálóba emelt (2-1).

A gól után hiába cserélt Kisteleki mester,- behozta Kalinát és Galascheket is -de a végeredmény maradt 2-1.

Jegyzőkönyv
Ferencváros-UTE 2-1 (1-0)
Üllői út, 10.000 néző, v.: Megyebíró (Kovács P., Kelemen)
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Lipcsei, Cheregi - Pinte, Gyepes (Balog, 57.), Szabó T., Szkukalek - Gera (Keller, 78.), Jovic, Zombori (Vén, 63.).
Újpest: Posza - Medgyesi, Korolovszky (Szélesi, 46.), Tamási, Lőw - Erős, Poljakovic, Dvéri (Galaschek, 82.), Kunzo - Frunza (Kalina, 82.), Tokody.
Gólszerezők: Korolovszky (6., öngól), Vén (73.) illetve Tokody (50.)