Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Illés: két gól plusz egy kiállítás

2001.07.28. 22:17
Második hazai mérkőzésén is vereséget szenvedett a labdarúgó bajnokságban a Debreceni VSC. A hajdúságiak a Videotontól elszenvedett vereség után, ezúttal az MTK-tól kaptak ki, meglepően simán, 3-0-ra. A fővárosi kék-fehérek remekelnek a bajnokságban, eddig minden mérkőzésüket megnyerték. A mérkőzés legjobbja a két gólt szerző Illés Béla volt, akit azonban a mérkőzés végén kiállított a játékveztő.
Majd félórát kellett várni az első komolyabb eseményre, akkor Zavadszky tört kapura, Balogh a 16-os vonaláig kifutva mentett előle. Két perc múlva megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, Füzi a balszélről lőtte be a labdát és Illés két lépésről a hálóba továbbított (0-1). A 43. percben egyenlíthettek volna hajdúságiak, Radojicic ugrott ki középen, 10 méterről elpörgette a labdát a kifutó Hajdu mellett, de a vendégvédők a gólvonal előtt felszabadítottak.

A 62. perc továbbnőtt a vendégek előnye, amikor Szatmári a tizenegyes ponton lerántotta Illést. A jogosan megítélt büntetőből Illés nagy erővel lőtte középen a léc alá a labdát (0-2). A 70. perc végleg eldőlt a találkozó sorsa, Illés húzott el a jobboldalon, beadását Győri fejelte kapura 5 méterről, Balogh még beleért a labdába, de az begurult a bal alsó sarokba (0-3).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó negyedórában két sárga lapot is begyűjtő Illés Bélát kiállította a játékvezető. A vendégek sokkal jobban játszottak, győzelmük akár nagyobb arányú is lehetett volna.

Jegyzőkönyv
Debrecen-MTK Hungária 0-3 (0-1)
Debrecen, 6000 néző, V: Bede
Debrecen: Balogh - Plókai, Kuttor, Szatmári - Bernáth (Ulveczki 68.), Kovács N., Vadicska, Radojicic (Szabó II 68.), Böőr - Bajzát (Berecz 77.), Tiber
MTK Hungária: Hajdu - Komlósi, Smiljanic, Elek - Mónos (Horváth 79.), Győri, Jezdimirovic, Illés, Füzi Á. - Zavadszky, Ferenczi (Branezac 81.)
gólszerzők: Illés (31., 62. - 11-esből), Győri (70.)
Piros lap: Illés (87.)
Sárga lap: Bajzát (19.), Szatmári (62.), illetve Jezdimirovic (17.), Illés (75., 87.), Smiljanic (80.)