Sára, Márió
2 °C
6 °C

Még mindig nyeretlen a Vasas

2001.07.28. 18:47
A labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában a Vasas hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Kispesttől. Az első félidőben Szili öngóljával vezettek a piros-feketék, míg a második negyvenöt percben Faragó biztosította be a kispesti győzelmet. Az angyalföldiek eddig valamennyi összecsapásukat elveszették az idei pontvadászatban, és nulla ponttal állnak tabellán.
Nem sok jóval biztathatták egymást a Fáy utcába kilátogató, meglehetősen csekély számú Vasas hívek, mivel csapatuk mind a két bajnoki fordulóban vereséget szenvedett. A csapatot ráadásként krónikus csatárhiány is sújtja, hiszen miután a két frissen igazolt légióst (Bogdanovics, Onosko) elküldték csapattól, és a helyükre igazolt Vincze István megsérült, alig maradt bevethető támadója Kovacic mesternek. Így a kezdőcsapatban kapott helyet a szintén ex-tatbányai Nagy I Sándor.

A kispestiek valamivel felszabadultabban készülődhettek a meccsre, Szurgent Lajos tanítványai az első fordulóban elszenvedett vereség után idegenben javítottak a bizonyítványon: Faragó góljával a Ferencvárost győzték le 1-0-ra.

A meglehetősen lagymatag iramú mérőzésen az első helyzet a hazaiak kapuja előtt adódott, de Sasu beadását lefülelte Kövesfalvi. A túloldalon is akadt helyzet, azonban Szili beadását Simek a védőkbe bombázta, a kipattanóból pedig Tóth A. lőtt mellé.

Az első negyedóra végén vezetéshez jutott a Kispest. Dubecz szögletét Téger fejelte kapura, a labdába azonban védeni igyekvő Szili belefejelt, amely a megtévesztett Kövesfalvi mellett hullott a kapuba (0-1).

Még egy óra sem telet el a meccsből, amikor már kétgólossá nőtt a vendégek előnye. Az 55. percben Sasu átadásával Dubecz iramodott meg a szélen, lerázta az őt üldöző Zabost, és beadását Faragó közelről hálóba bólintotta (0-2). A 77. percben a kispesti gólszerző bebiztosíthatta volna győzelmet, de hiába vezethette egyedül a labdát a hazaiak kapujára, végül elügyetlenkedte a helyzetet.

A Vasas drukkereknek egy örömük azért akadt a meccsen, a fiatal Gyánó Szabolcs egy kiugrás után gurított a Tóth kapus lábai között hálóba (1-2). A Vasas a végén kockáztatott, de a meccslabdát a teljesen üresen álló Polonkai fölé lőtte.

Jegyzőkönyv
Vasas-Kispest 1-2 (0-1)
Fáy utca, 1.500 néző, v.: Hajdó (Hrabovszky, Szabó Z.)
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg Cs., Hegedűs, Juhár, Tóth A. - Simek, Szili, Zabos (Mitrovic, 58.), Tóth N. (Polonkai, 78.) - Zrlic (Gyánó, 75.), Nagy I S.
Kispest: Tóth J. - Szekeres, Lőrinc, Téger, Aranyos (Babos, 65.) - Dubecz, Pintér, Lipták, Goncalves (Piroska, 43.) - Faragó, Sasu (Alex, 76.)
gólszerzők: Szili (15 öngól), Faragó (55) ill Gyánó (87)
Sárga lap: Lőrinc (90.)