Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Beckham szerződést hosszabbít Manchesterben

2001.07.31. 13:46
A Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott középpályása, David Beckham meghosszabbítja 2003-ban lejáró szerződését egyesületével, így továbbra is az MU-ban fog futballozni. A manchesteri vezetők öt évre legalább heti 100 ezer fontos fizetést ajánlottak, a játékos azonban négy évre szeretne aláírni. A tárgyalások jó ütemben haladnak, várhatóan karácsonyra sikerül megállapodniuk a feleknek.
David Beckham
Az angol labdarúgó-bajnokság első helyezettje, a Manchester United tovább folytatja a gárda megerősítését a következő szezonra. A Bajnokok Ligája-elsőségre törő alakulat már leigazolta Juan Sebastian Veron, az olasz Lazio argentin középpályását, valamint sikerült megszerezniük a holland PSV-től Ruud van Nistelrooyt. Az új igazolásokon túl a vezetők nagy súlyt helyeznek a jelenlegi sztárok megtartásra is, így David Beckhamnek is felajánlották a szerződése meghosszabbítását.

Beckham a legnagyobb sztár

A piros-fehér-feketék kétség kívül legnagyobb sztárja a csapat huszonhat éves irányító középpályása, aki klubján túl az angol nemzeti tizenegynek is meghatározó alakja. Pályán és pályán kívül - házassága a Spice Girls énekesnőjével, Victoriával világszenzáció volt - egyaránt az egyik legnépszerűbb futballista nemcsak Britanniában, hanem az egész világon.

Karácsonyra megállapodhatnak a felek

A MU hetesét még két évig, tehát 2003-ig élő szerződés köti jelenlegi csapatához, de a manchesteri vezetők már most megkezdték a tárgyalásokat a szerződés meghosszabbításáról. A klub képviseletében Peter Kenyon, míg a játékos részéről Tony Stevens ült tárgyalóasztalhoz, és úgy tűnik, sikerül is megállapodniuk. Már két fordulón vannak túl a felek, és várhatóan karácsonyig minden részletet tisztáznak majd. Bár Kenyon korábban úgy nyilatkozott, hogy a szezon kezdetéig szeretné aláírni a megállapodást.

Két "apró" részletet kell még tisztázniuk, így a játékos fizetését és a szerződés időtartamát. Az anyagiakról egyelőre nem lehet túl sokat tudni, annyi mindenesetre bizonyos: Beckham legalább heti 100 ezer fontot fog keresni. A kontraktus hosszáról már több információ áll rendelkezésre. A klub ötéves szerződést kínál, míg a játékos egyelőre csak négy évet kíván aláírni. Ugyanakkor a MU vezetői számítanak a játékosra pályafutása befejeztével is, és ez a tény minden bizonnyal maradásra készteti a futballistát.