Ervin
14 °C
21 °C

Az átigazolási hajrában cseh válogatottal erősített az Újpest

2001.08.01. 11:03
Július 31-én éjfélkor lezárult az élvonalbeli labdarúgó bajnokság átigazolási időszaka. Néhány klub az utolsó órákat használta ki, hogy megerősítse keretét. A legjobban a Vasas és a Győr hajrázott, de a Debrecen és az Újpest is - várhatóan - minőségi igazolásokat hajtott végre.
A bajnok Ferencváros az utolsó napokat leginkább azzal töltötte, hogy a Split játékát elemezze. A keretük már a múlt hét végére véglegesült: Jovics már be is mutatkozott, a szlovák Tibor Jancula játékának sincs már akadálya. Ifjabb Szergej Kuznyecov is azt várja, hogy számításba vegye Csank János.

Az MTK és a ZTE már nem erőlködött

Az MTK nem kapott gólt ebben a szezonban, így érthetően nem igazoltak, ám a Belgiumból visszatérő Szekérrel még így is nyertek. Az ugyancsak pontveszteség nélkül álló Zalaegerszeg sem használta ki a végső órákat. A korábban tíz játékost szerződtető Videoton, és a mindössze három játékost szerződtető Kispest sem tüsténkedett, de mindez elmondható a Haladásról is.

Az eddigi három fordulóban egy pontig jutó Sopron sem mozgósította utolsó erőtartalékait, a két évvel ezelőtti bajnok Dunaferr is csupán egy játékost, a jugoszláv Rade Medicset szerzett meg.

Négy gyengélkedő klubnál az utolsó órákat is kihasználták

Négy klubnál azonban nagy volt a sürgés-forgás. Bár az Újpest a cseh Európa-bajnoki ezüstérmes René Wagnert várta, ám helyette testvére érkezett meg Budapestre. Ettől függetlenül a Megyeri úton maradhatott. (Igaz már Robert is bemutatkozott a válogatottban) Poljakovics és a korábban Diósgyőrben jeleskedő Frunza is viszonylag új szerzeménynek számít, noha ők már igazolhatták képességeiket a Fradi ellen. A három napig utazó két nigériai játékos viszont - mint az Index megtudta - búsan távozhat.

Az eddig gólt sem szerző ETO leigazolta Karel Schultzot az Inter Bratislavától, valamint a román csatárt, Dulceát. Két jugoszláv középpályás is "beesett" a csapathoz, mindkettőt láthattuk már Magyarországon. Vojmir Szindjics ugyanis a Dunaferrtől ment át, míg Sztepanovics Újpesten próbálkozott, ám akkor elutasító választ kapott - Győrben számítanak rájuk.

A pont nélküli Vasas kapust igazolt

Az ugyancsak pont nélküli Vasas a honvédos Notát szerződtette, akihez az Uerdingen is ragaszkodott, ám a kontraktus nem jött létre. (Más kérdés, hogy kapusposzton eddig sem voltak gyengék a többieknél.) Az MTK által szabadlistára tett Schindler is piros-kékben folytatja. A kupagyőztes Debrecen a szlovák válogatott Josef Majorost tudhatja a soraiban, rajta kívül a Lokinál folytatja a felkészülési meccseken igen gólerős jugoszláv Nenadics valamint a grúz Sketiani is.