Auguszta
-4 °C
2 °C

A cserecsatár találata döntött

2001.08.04. 22:27
Közepes színvonalú találkozón a hazai csapat, az utolsó percekben elért találatával tartotta otthon a három pontot. A több mint egy félidőt emberelőnyben játszó hazaiak csak nagy nehézségek árán tudták kiharcolni a győzelmet. A győzelmet jelentő találatot a csereként pályára lépő Terjék szerezte.
Az első negyvenöt percben leginkább a játékvezető játszotta a főszerepet, hiszen előbb a 21. percben nem adott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a hazaiak javára, majd a 40. percben kiállította a másodszor is súlyosan szabálytalankodó Tóth Pétert. Ezzel a két esettel már főszereplő lehetett lenni a gyenge színvonalú találkozón.

A kapuk nem igen forogtak veszélyben, a vendégek jól védekeztek, a hazaiak támadásaiban pedig nem volt elég átütőerő. A félidő közepén Komódi próbálkozott 18 méterről, ám lövése megpattant Juhász kezén. Történt mind ez a vendég tizenhatoson belül, ám Sápi játékvezető nem látott okot közbeavatkozni.

A 40. percben Komódi indításával Usvat iramodott meg, a már sárga lapos Tóth Péter hátulról felvágta, ezért a játékvezető felmutatta neki a második sárgát és vele együtt a piros lapot is. A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, csak a Hali még jobban őrizte a döntetlent.

Az utolsó tíz percben aztán felgyorsultak az események. A 84. percben komódi cselezgetett a vendég büntetőterületen belül, majd Terjékhez passzolt, és az alig tíz perce pályán lévő csatár ballal úgy lőtt a kapu bal oldalába, hogy a labda a lécet is érintve került a kapuba. Ezután a Haladás már nem tudott újítani, így Keszei Ferenc együttese elszenvedte első vereségét a bajnokságban.

Videoton - Haladás 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3000 néző, V: Sápi

Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai T. (Usvat 30.), Csató (Leo 72.), Bekő, Komódi - Földes (Terjék 72.), Hamar

Haladás: Takács T. - Nagy G., Flavio Pim (Takács B. 73.), Juhász, Tóth P. - Kaj, Somfalvi (Leandro 43.), Némethy, Halmosi - Preisinger (Horváth A. 66.), Filipovic

Gólszerzők: Terjék (84.)
Sárga lap: Hamar (26.), illetve Tóth P. (19., 40.), Filipovic (57.)
Kiállítva: Tóth P. (40.)