Béla
13 °C
27 °C

Egygólos Fradi-siker Sopronban

2001.08.05. 19:44
A szerdai nemzetközi kupatalálkozó fáradtságával a lábában érkezett a Fradi Sopronba. Ez azonban nem látszott meg a játékán és szinte végig irányítva a mérkőzést nyerte a találkozót.
A két együttes az első percekben óvatosan kezdett, ám a kezdeti tapogatódzás után több veszélyes támadást is vezettek. A 8. percben Kriston kapott remek labdát Jovictól, ám elügyetlenkedte a helyzetet. A csapatok nem riadtak meg a kemény belépőktől, Bede játékvezető azonban két gyorsan kiosztott sárgalappal megfékezte az indulatokat.

Az első félidő közepére a Fradi átvette az irányítást. Ez főleg a hetek óta gyengén játszó, ám az ezen az összecsapáson kimagaslóan jól teljesítő Pintének volt köszönhető. Ezért is számított meglepetésnek, hogy a Sopron szerezte meg a vezetést. Orabinec lépett ki a jobb oldalon, Szkukalek azonban a büntetőterületen belül fellökte, a jogos büntetőt Somogyi nagy erővel lőtte a kapu jobb oldalába. Szűcs ugyan rajta volt a lövésen, ám az erős, jól helyezett lövést nem tudta hárítani.

Négy perc sem telt el és egyenlítet a vendég együttes. Szabó Tibor a hazai térfél közepéről ívelt fel szabadrúgást, a tizenhatoson belül Hrutka ugrott a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelte a labdát.

A félidő vége előtt hét perccel Csiszár majdnem megviccelte volt csapatát és 25 méterről hatalmas kapufát lőtt. Négy perccel később ugyancsak a kapufa mentett a hazai kapunál, amikor Pinte beadását Jovic becsúszva tolta a kapufára.

A második félidő elején a Sopron kezdett aktívabban, így várható volt, hogy a Fradi szerzi meg a vezetést. Az 52. percben Kriston vezette fel a labdát a soproni térfélen, a tizenhatos előterében kényszerítőzött Pintével, aki remekül adta vissza a labdát, melyet Kriston a bal sarokba helyezett.

A gól után a fővárosi együttes teljes mértékben átvette a játék irányítását, és hiába próbálkozott cserékkel Reszelo Soós István, csapata nem sok veszélyt jelentett Szűcs kapujára. Így négy forduló után a Sopron még mindig csak egy ponttal szerénykedik a tabella végén. A Fradi pedig elkezdte a felzárkózást az élmezőnyhöz.

Jegyzőkönyv:
Sopron - Ferencváros 1-2 (1-1)
Sopron, 6.000 néző, v: Bede
Sopron: Horváth T. - Vincze - Szabados, Horváth R. - Orabinec (Bausz, 81.), Sira (Tóth I., 68.), Csiszár (Varga K., 62.), Somogyi, Salagean - Tóth M., Nagy T.
Ferencváros: Szűcs - Lipcsei - Hrutka, Balog - Kriston (Cheregi, 72.), Pinte, Szabót T. (Vén,76.), Gyepes, Szkukalek - Jovic (Keller, 84.), Gera.
Gólszerzők: Somogyi (11-esből, 24.), ill. Hrutka (29.), Kriston (57.)
Sárga lap: Kriston (11.), Salagean (15.), Vincze G. (77.), Szkukalek (80.)