József, Bánk
-6 °C
0 °C

Bemutatkozik az UEFA-kupában a Loki és a Dunaferr

2001.08.08. 21:49
A Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőbeli kiesése után az UEFA-kupába sem nyert besorolást, így az a furcsa helyzet fordulhatott elő, hogy idén mindössze két magyar csapat a Dunaferr és a Debrecen állhat rajthoz a második számú kupasorozatban. Egyikük sem kapott verhetetlen ellenfelet, de a magyar labdarúgás pillanatnyi állapotát tekintve vigyázni kell mind a ciprusiakkal, mind a moldávokkal.
Idegenben kezdi meg UEFA-kupás szereplését a tavalyi bajnok Dunaferr. Mondani sem kell, hogy legalább ugyanolyan tervekkel, mint tavaly, hiszen akkor jó játékkal, emelt fővel - és nem kevés pénzt keresve - intettek búcsút a küzdelmeknek Egervári Sándor tanítványai.

A Dunaferr a tavalyi sorozat megismétlésében reménykedik

Ezúttal első ránézésre kedvező ellenfelet kaptak az Olympiakosz Nicosia személyében, de a ciprusi labdarúgás fejlődését tekintve korántsem szabad félvállról venni az összecsapást. Kivált, hogy még elevenen él bennünk a kép, amikor a Csank által vezényelt Vác súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a szigeten az Apollontól.

A várható kezdőcsapatok:
Dunaferr: Petry - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss - Rósa, Ja:kl, Zováth, Penksa - Sowunmi, Tököli

Olimpiakosz Nicosia: Petridesz - Haralambosz, Kosztasz, Joannu - Arisztoklosz, Asziotisz, Dzedovic, Tenisztokledesz, Ciaklisz - Radoslavljev, Kozlej

Nem volt könnyű megismernie a mieinknek a vetélytársat, ám az újvárosiak dolgát meg is könnyítette, hogy a ciprusi liga magyar alkalmazottja, a volt zalaegerszegi csatár, Sebők József videókazettákat küldött az ellenfélről. A bajnokságban eddig még veretlen a Duna parti gárda, és aligha szeretné, ha a sorozat épp Limasszolban szakadna meg.

A ciprusi légiósokra vigyázni kell

Annyi azonban bizonyos: jó lesz vigyázni Petryéknek, mert a hazaiakat több neves idegenlégiós is erősíti, és közülük kiemelkedik a szlovák Kozlej, aki húsz gólt lőtt a tavalyi bajnokságban. Ettől függetlenül legalább döntetlennel szeretne búcsúzni a Dunaferr.

A másik magyar indulónak, a kupagyőztes Debrecennek még könnyebb ellenféllel kell megmérkőznie. A moldáv Nistru ugyanis egyáltalán nem tartozik a verhetetlen ellenlábasok közé, bár a Debrecen három bajnoki meccsén volt idén gólképtelen és csupán három pontot szerzett.

Pajkos háromgólos sikerrel lenne elégedett

Mindezt annak ellenére, hogy jelentősen megerősítették a tavaly kiesett csapatot. A Loki edzője, Pajkos János nem rejtette véka alá a meccs előtt, hogy háromgólos győzelemmel lenne igazán elégedett.

Ez a siker pedig akkor is kötelező, hogy a moldávok a megérkezése előtt meghibásodott az őket szállító repülőgép, de különösebb ijedtség nélkül szálltak le Debrecenben. Az eddig Magyarországra látogató moldáv együttesek valamennyien vereséggel távoztak. Talán ez a sorozat ezúttal sem szakad meg.