Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Magabiztos debreceni előny az UEFA Kupában

2001.08.09. 22:39
A Debrecen háromgólos győzelmet aratott a moldáv Nistru Otaci ellen UEFA Kupa selejtezőn. Az első félidőben meggyőző játékkal kétgólos előnyre tett szert a Loki, a második játékrész végén pedig még növelni tudták előnyüket. A vendég együttesnek mindössze a második játékrész elején voltak felvillanásai.
A Nistru elleni találkozó első meglepetését a játékvezetői hármas okozta, melynek egyik partjelzője - Sofia Grillaki - hölgy volt. Úgy tűnik, hogy ez már megszokott lesz a magyar csapatok kupameccsén, hiszen tavaly az MTK, UEFA-kupa találkozóján egy svájci hölgy lengetett.

A vendégek kezdtek aktívabban, az első komolyabb helyzet is előttük adódott. A Debrecennek jó negyed óra kellett, hogy felvegye a meccs ritmusát. Ekkor azonban hatalmas ziccert hagytak ki A 19. percben egy eladott labdát Tiberhez játszottak, aki szinte a tizenegyes pontról célozhatta meg a kaput, ám ballábas alsó sarokra tartó lövését Sobescialov szép mozdulattal védte.

A 26 percben ismét a moldáv kapus játszotta a főszerepet, miután rosszul elvégzett kirúgását Majoros - akinek ez volt az első meccse a Lokiban - a leshatáron helyezkedő Bajzáthoz továbbított, és a fiatal játékos 15 méterről, balról lőtt a kapus felett a hálóba. 1-0.Öt perc sem telt el, amikor Ulveczki jó 25 méterről lövésre szánta el magát és lövése élesen csavarodva vágódott a jobb also sarokba. 2-0.

A játékrész hátralévő részében a Loki teljesen beszorította ellenfelét, a vendégek többnyire csak vaktában rugdosták el a labdát a kapujuk elől. Az első negyedórát leszámítva végig a jól játszó debreceniek akarata érvényesült a pályán.

A második negyvenöt percben - okkal vagy ok nélkül - de visszavett az iramból a hazai együttes. Ezt a szurkolók is észrevették, és ahelyett hogy tovább űzték, hajtották volna a játékosokat, a Ferencvárost kezdték el szidni. Negyedóra telt el a játékrészből, amikor Baloghnak kellett hatalmasat védenie, amikor is Blajco hagyta ki a meccs eddigi legnagyobb helyzetét.

Az elég unalmas játékrészben az utolsó tízpercre sűrűsödtek az események. Előbb a 80. percben Lasceneov gyűjtötte be második sárga lapját és az ezzel járó pirosat. Az emberelőnyt, fél perc alatt váltotta gólra a Loki. Bernáth adott be mesterien a jobb oldalról, és Tiber védőjét megelőzve fejelt a bal alsó sarokba. 3-0.

Így a Debrecen teljesítette a saját maga által kitűzött célt, és három gólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót. Ha a Loki így játszik idegenben is, nem lehet gond a továbbjutás.

UEFA Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
Debrecen-Otaci (moldáv) 3-0 (2-0)

Debrecen, 3500 néző, V: Borovilosz (görög)
gólszerzők: Bajzát (25.), Ulveczki (36.), Tiber (83.)
kiállítva: Lascsenkov (83.)
sárga lap: Bajzát (26.), Kovács (67.), illetve Lupasco (22.), Arabadzij (30.), Lascsenkov (56., 83.)

Debrecen: Balogh - Kovács (Sketiani, 70.), Kuttor, Aleksic, Hanák - Böőr, Majoros (Bernáth, 65.), Ulveczki (Plókai, 80.), Szatmári - Bajzát, Tiber

Otaci: Sobescsakov - Pidhajetski, Kovalkov, Lascsenkov, Lupasco - Maljitskij, Arabadzij (Tcaciuc, 57.), Grosev, Kopistjanskij - Smakov, Blajco