Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mészáros: Nem miattam jutott idáig a Vasas

2001.08.09. 17:21
Az elmúlt napokban igencsak felgyorsultak az események a Vasasnál. Az edző ment, majd visszajött. Szakmai igazgatóból edző lett, majd néhány óra múlva leváltották. Megsértődött, első indulatában azt mondta: a csapat felé se akar többé nézni. A kft. első embere döntött, majd a klub elnöke ezt érvényen kívül helyezte. Eközben mindenki mondta a magáét.
A Nemzeti Sportban a Vasas megmentőjeként aposztrofált Frank Tamás és a korábbi edző, Mészöly Kálmán is azt a Mészáros Zoltánt teszi felelőssé az idáig fajult helyzetért, aki már rég nincs a klubnál. Azt írják a számlájára: miután tudta, hogy távozik, nem kezdett el tárgyalni a játékosokkal időben, ezért ő a csapat szétszéledésének első számú okozója.

A volt menedzser-igazgató az Index érdeklődésére kifejtette, hogy ő szeretett volna kimaradni az össznépi sárdobálásból, ám most már nem hagyhatja szó nélkül a történteket. Mint mondta: Frank Tamást figyelmesen hallgatná ha a Forma -1-ről beszélne, de a futballról. . .

Mészáros amúgy már januárban jelezte távozását a vezetők és Gyalog András felé. A tárgyalásokat még ő kezdte el Kabáttal és Zováthtal, akik akkor aláírtak volna 3 évet, aláíráspénz nélkül, kevesebb mint a feléért mint amennyiért végül is a Dunaferrhez igazoltak. Csak hogy Gyalog András még ezt is sokallta, így a játékosok több mint egy hónapig nem kaptak választ Gyalog úrtól, miközben Kabátot megkereste 5-6 másik klub. Ezután persze már nőttek az igények is. Zováth esete szinte ugyanez volt.

Miután Mészáros keményen szorgalmazta a két játékos igényeinek elfogadását és a szerződések megkötését, Mészáros és Gyalog komoly, személyeskedésektől sem mentes vitába keveredett. Emiatt aztán Gyalog András és Tóth József úgy döntött, hogy Gyalog András fog tárgyalni ezután a játékosokkal, aminek tényét Gyalog András a Nemzeti Sportban akkor meg is erősítette.

Miután azonban több hétig nem haladtak a tárgyalások, a játékosok bizonytalanok lettek, így természetesen meghallgatták más érdeklődők ajánlatait. Mivel azt tapasztalták, hogy jóval nagyobb összegeket kaphatnának, nemcsak gondolkodóba estek, hanem el is bizonytalanodtak.

A tények ismertek, tíz játékos intett búcsút a Fáy utcának, és kevéssel a rajt előtt mindössze nyolc szerződtetett futballistája volt a piros-kékeknek. Ezek után jött a képbe Frank Tamás és az ő jugoszlávjai.

Az idegenlégiósok - ha a hírek igazak - többe kerültek, mint az eligazoltak némelyike. Itt nyilván nem a hazai szinten sztárnak számító Kabátra vagy Sowunmira gondolunk, hanem például Mónosra, Aranyosra, Tiberre, Komódira.

A jugoszlávok azonban - és ezt a csapat több játékosa, köztük a válogatott Tóth Norbert is megerősítette - semmivel nem tudnak többet, mint azok a magyarok, akiket ennyi pénzért meg lehetett volna szerezni. Tóth azt sem titkolta, hogy néhányan be kívánnak illeszkedni, ám a többség leginkább a fizetést várja.