Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Fradi kiütötte a Videotont

2001.08.10. 22:07
A két vereséggel startoló Ferencváros a harmadik győzelmével felzárkózott az élmezőnyhöz. A Fradi ezúttal a második félidőben egyértelműen fölényben és eredményesen játszott, így végül magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A Videoton az idényben eddig egyszer kapott ki, de a második félidőre teljesen szétesett Várhidi Péter gárdája, és végül megérdemelten szenvedett vereséget a helyenként kiemelkedően futballozó bajnok ellen.
Aki a futball paródiájára vett jegyet az Üllői úton, az mindenképpen jól járt, hiszen az első félidőben sok futballra emlékeztető jelenet nem akadt. Ötvös Csöpi nyomozása a kettesen sokkal több izgalomra adott okot.

Átaludta az első félidőt a Fradi

Pedig a fradisták bizakodtak. Hiszen a Fradi két győzelem után fogadta Várhidi Péter együttesét, de olyan szánalomra méltó próbálkozásai voltak Hrutka szabadrúgásán kívül, mint még talán ebben a szezonban soha. Hrutka ugyan egy nagyszerű szabadrúgást elengedett, de Végh hárította. Ezen kívül a Fradiban egy épkézláb passz is alig akadt az első negyvenöt percben, Szkukalek hiába futott, többször méterekkel maga mögé jött a labda.

Dragóner, aki visszakerült a védelem tengelyébe ismét csak a szövegelésével vétette magát észre. Lipcseinél - le is cserélték, amint lehetett - pedig ezen a meccsen senki nem passzolt pontatlanabbul. Az utóbbi időben "felnőtt" Kriston keresztlabdái méterekkel hibádzottak.

Hamar villant, de hibázott

A Vidi olykor "villantott", de a válogatottból oly sokszor kiátkozott Hamar igazolta, hogy nem véletlenül illetik a gyenge jelzővel, ugyanis egy nagy ziccert követően egy méterrel lőtt mellé. Ez volt a vendégek igazán nagy helyzete az első játékrészben, ezek után azonban az utóbbi időben lendületbe jött Komódi combbal mellé lőtt egy kitűnő beadást, így nem véletlen, hogy öt méterrel hibázott.

A második félidő aztán némiképp változást hozott. Terjék nagy lövését Szűcs hatalmas bravúrral hárította, ám nem sokkal később vezetéshez jutott a Fradi. Ha a Fradi csatárai gyengék is voltak, érkezett Hrutka, aki Pinte beívelését remek mozdulattal fejelte a hosszú sarokba.

Jancula és Szűcs Lajos is gólt szerzett

Végre láttunk valami olyasmit, ami a futballpályán evidens. Aztán csendes mezőnyjáték következett, hogy végül az újonnan igazolt Jancula góllal mutatkozzon be. A szlovák csatár - az első félidőben semmit nem mutatott - bebirkózta magát a büntetőterületen belülre, és mivel nem tudták szerelni őt, az ötösről a felső sarokba emelt. Az első találat érezhetően felszabadította az addig bénultan játszó - inkább hadakozó - Ferencvárost.

S hogy aztán ne legyen vége a zöld fesztiválnak, egy jogos büntető után Szűcs Lajos - születésnapi találatként - nagyszerűen lőtt a jobb sarokba. Gera labdájával a csereként beállt Vén kevergetett, őt pedig Tímár egyszerű eszközökkel felrúgta. Lehet, hogy Szűcsnek kellett volna Splitben is lőnie büntetőt.

Gera beismerte a kezesést, de a lényegen nem változtatott

És ezzel még nem volt vége. Gera két remek csel után emelt kitűnően a bal felsőbe. A gól után Várhidi Péter hosszan reklamált, mert szerinte Gera kézzel tette maga elé a játékszert. Az igazsághoz hozzátartozik: igaza volt, de ez a legcsekélyebb mértékben érdekelt bárkit is a hazai szurkolók közül.

A Videoton az első félidő után aligha gondolt ekkora zakóra - a végén még szépíthettek volna, de nem sikerült -, hiszen végül csupán egy góllal kapott kevesebbet, mint az előző idényben, amikor megsemmisítő vereséget szenvedtek az Üllői úton.

Ferencváros-Videoton 4-0 (0-0)
Üllői út, 4000 néző, V: Bukovics

Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Balog - Kriston, Lipcsei (Gyepes a szünetben), Szabó T. (Vén 60.), Szkukalek - Pinte, Jancula (Jovic 70.), Gera

Videoton: Végh - Tímár (Kovács B. 74.), Pomper, Vilotic, Szlezák - Usvat, Csató, Komódi (Sipeki 66.), Bekő - Terjék (Gojic 76.), Hamar

Gólszerzők: Hrutka (49.), Jancula (59.), Szűcs L. (64. - 11-esből), Gera (70.)
Sárga lap: Hrutka (89.), illetve Terjék (6.), Tímár (61.),