Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Az OTP elnöke: Várszegi ajánlata kedvezőbb volt a Fradi számára

2001.08.11. 15:47
Csányi Sándor megunta, hogy óhatatlanul elhangzik a neve a Ferencváros megvásárlása kapcsán. Az OTP elnök-vezérigazgatója nem hallgatott tovább. Elmondta, hogy milyen köze volt a Ferencvároshoz. Eddig többször megvádolta a sajtó azzal, hogy a Demján Sándor vezetett Hivatásos Labdarúgó-alszövetség az ő kezére igyekezett átjátszani a Fradit.
Csányi Sándor pénteken a következő közleményt jelentette meg: - Az általam képviselt befektetői csoport valóban érdeklődött a ferencvárosi labdarúgó kft. megvétele iránt és ajánlatot is tett. Tudomásom szerint Várszegi Gábor ajánlata az eladó számára jobb kondíciókat tartalmazott. A döntést megelőzően befektetői csoportunknak is lehetősége lett volna újabb ajánlat benyújtására, de ezzel nem kívántunk élni. Így a Ferencváros döntéshozó testületei az egyesület számára az előnyösebb megoldást választották.

Gratulálok Várszeginek

Gratulálok Várszegi Gábornak - folytatódik a közlemény -, akivel régóta jó kapcsolatban vagyok. Remélem, hogy a labdarúgásban és az üzleti életben szerzett tapasztalatait felhasználva a Fradiból európai szinten is erős csapatot kovácsol, és a Fradi lelátóján, ahogy ez történt néhány esetben az MTK-pályán, együtt szurkolunk majd a csapat sikeréért.

Ezek után már úgy tűnik: tisztán láthatunk. Furulyás János nem véletlenül nevezte meg az OTP-t leendő vásárlóként a Fradival kapcsolatban. Várszegi Gábor, no meg a Fotex-csoport, azonban még nála is nagyobb üzletet látott a Ferencvárosban - noha bajnokok Ligája, a "pénzüzem" -, mégha az első hatszázmillió forint, ami eddig meg is érkezett a zöldekhez, csupán a szakosztályok adósságkezelésére volt hivatott.

A kétmilliárd négyszázmillió már sok volt

Ezek után már aligha vitatható, a Fradi annak a kezébe került, aki többet ajánlott. Egészen pontosan kétmilliárd négyszázmillió forintot. Ennyi a Csányi által képviselt csoportnak már sok volt.