Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Zalaegerszegi pontvesztés Debrecenben

2001.08.12. 20:45
A hét közben az UEFA Kupában háromgólos győzelmet aratott Debrecen fogadta a nyáron jelentősen megerősödött Zalaegerszeg együttesét, és osztozott meg vele a pontokon. A vendégek szereztek vezetést, de még az első félidőben egyenlített a Loki. A döntetlennel a zalai gárda megőrizte vezető pozícióját, míg Pajkos János csapata egy helyet lépett előre a tabellán.
A Debrecen játékosai, a csütörtöki sikeresen megvívott kupatalálkozóval a lábukban várták, a bajnoki tabella élén álló Zalaegerszeget. Az első félidőben azonban nem látszott a fáradtság jele a Loki futballistáin. A játékrész elején bátrabban és többet támadott a hazai együttes, ám ezek az akciók nem jelentettek komoly veszélyt Turi kapujára.

A 25. percben ezért számított meglepetésnek, hogy a vendégek szerezték meg a vezetést. Kovács szabadrúgása után senki nem találta a labdát a hazai tizenhatoson belül, végül Egressy eszmélt a leghamarabb, és a hálóba helyezett. 0-1.

A bekapott gól kissé megzavarta a hazaiakat, így nem volt meglepő, hogy hat perccel később majdnem növelte előnyét a zete. Kenesei szöglete átszállt mindenki felett és a hosszú oldalon érkező Nagy Lajos a kapufát találta el. Ezután magához tért a Debrecen, és a félidő lefújása előtt még sikerült egyenlíteniük.

Két perccel a rendes játékidő letelte előtt, Szatmári ívelt be balról, és a hétközi kupameccsen is a hálóba találó Bajzát 16 méterről bombázott a hálóba. 1-1.

A második félidőben mindkét együttes nyílt sisakkal játszott, nagy küzdelem alakult ki a pályán, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 75. percben a hazaiak új szerzeményét Majorost szerelték vitatható körülmények között a büntetőterületen belül, ám Megyebíró játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

A döntetlen a játék képe alapján igazságosnak mondható, és ezzel a ponttal a Debrecen megelőzte a tabellán a Győr együttesét. A zalaiak sem bánkódhatnak, mert bár oda a százszázalékos teljesítmény, a vezető helyüket így is megőrizték.