Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Beckenbauer 3-3-nak örülne a legjobban

2001.08.14. 15:00
Miközben a német válogatott játékosai és kapitánya nagy érdeklődés közepette sajtótájékoztatót tartott, addig megérkezett a szállodába szövetség vezérkara. A neves sportvezetők nem zárkóztak nyilatkozattételtől sem. Kifejtették, hogy csak részben gesztusértékű ez a találkozó, és komolyan készültek a futballistáik az összecsapásra. Ezek után Franz Beckenbauer még az eredmény megtippelésére is vállalkozott.
Franz Beckenbauer
Miután a német delegáció, élén a játékosként és edzőként világbajnoki címig jutó Franz Beckenbauerrel valamint Gerhard Mayer Vorfelderrel, tett egy kiadós sétát a Váci utcában, a szálloda halljában maguk is a sajtó rendelkezésére álltak. (Eközben Rudi Völler kapitány és a játékosok: Oliver Kahn, Sebastian Deisler állta a sajtó rohamait.) Persze előbb - és közben is - kiszolgálták az autogramkérőket.

Választhattak volna erősebb ellenfelet is

Mindketten elmondták, hogy nyilván a százéves évforduló miatt van gesztusértéke is ennek a mérkőzésnek, de a cél valójában a felkészülést szolgálja. Ez a nap amúgy az UEFA naptárában szerepel, ennek megfelelően számos más nemzeti találkozót is rendeznek. Beckenbauer megjegyezte: választhattak volna erősebb ellenfelet is a mieinknél, de arra intett, hogy korántsem szabad lebecsülni a magyarokat.

Az Index érdeklődésére a Császár kifejtette: szemlátomást ez a csapat gyengébb, mint a korábbiak, ám ettől függetlenül jó mérkőzést vár. Kivált amiatt, mert a magyar csapat a jubileum miatt várhatóan minden erejét mozgósítja, ezáltal aligha lesz egyoldalú az összecsapás.

Dieter Hoeness
Szívesen válaszolt a meccs végeredményét firtató kérdésre is. Úgy gondolja, hogy egy látványos 3-3, netán 4-4 mindkét csapat számára - no meg a közönségnek is - megfelelő lenne. Érjük be ennyivel tipp gyanánt - mondta humorosan, majd Ottmar Walter és Dieter Hoeness társaságában ezek után - több más prominens személyiséggel együtt - eleget tettek a magyar szövetség ebéd-meghívásának.

Hoeness: Dárdai is szükségünk lesz

Dieter Hoeness a Hertha magyar játékosairól szólva távozásakor megjegyezte: szeretné, ha játszanának mindketten, bár reálisabb az esély arra, hogy Dárdai a kispadon kap helyet, csakúgy, mint klubjában, ami szerinte átmeneti, mert nagyon sok meccset kell majd a nemzetközi kupasorozat indulásakor játszani a gárdának, így minden bevethető emberre szükség lesz.