Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Elindult az osztrák-svájci Eb-pályázat kampánya

2001.08.14. 16:46
Megkezdődött a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság osztrák-svájci közös pályázatának kampánya: a bécsi városházán levetítették a két ország promóciós filmjét és bemutatták az esemény emblémáját is. A kandidálók mottója: Football's best - close to you (a futball legjobbjai, közel hozzád).
Miután a 2004-es Európa bajnokság rendezési jogát Portugália nyerte, a vesztes osztrák-magyar páros "felbomlott". Magyarország távolabbi tervei között szerepelt egy Horvátországgal közös lebonyolítás ötlete, ám végül a Bozóky Imre vezette szövetség - a kormánnyal egyeztetve - úgy döntött, inkább egyedül pályázza meg a 2008-as kontinensvetélkedő megrendezését.

Eközben a sógorok új társra találtak: Svájcra. "Mindkettőnknek vannak már rendezési tapasztalatai, ideális infrastruktúrával rendelkezünk, egyszóval minden adott egy biztonságos és magas színvonalú Eb megrendezéséhez" - jelentette ki Beppo Mauhart, az osztrák szövetség elnöke.

A két nemzet legjobbjai szerdán barátságos mérkőzést játszanak a bécsi Ernst Happel-stadionban, amely egyben az Eb-döntő helyszíne is lenne. A további, lebonyolításra alkalmas városok Ausztriában Salzburg, Innsbruck és Klagenfurt, Svájcban pedig Bern, Zürich, Genf és Bázel.

A 2008-as kontinenstorna rendezésére a jövő év végéig kell benyújtani a pályázatot, s 2003-ban dönt majd a helyszínről az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Ausztria és Svájc mellett a lebonyolítás iránt Magyarország, Skócia, Oroszország, az északi országok (Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország), valamint Görög- és Törökország együtt pályázik.