Klaudia
-3 °C
3 °C

Három pontot ért Hrutka fejesgólja

2001.08.18. 21:05
A Dunaferr miután kétgólos vereséget szenvedett a múlt héten az újonc Haladás otthonában, ezúttal javítani szeretett volna, de nem sikerült a terve. A Ferencváros ugyanis elvitte mindhárom pontot a kétezres év bajnokának otthonából. Ezzel immár negyedszer nyertek zsinórban Csankék. A Ferencváros annyival feltétlenül jobb volt ellenfelénél, hogy egyetlen helyzetét kihasználta, míg a másik oldalon ezt senki sem mondhatta el magáról. A Dunaferr lelkesen, de pontatlanul játszott, és semmiképpen sem érdemelt győzelmet. Ez a produkció azonban korántsem biztató a jövő heti UEFA-kupa visszavágó előtt.
Egy kisebb sikert már azzal elért a mérkőzés előtt a Dunaferr, hogy a hét közben a válogatott meccsen jól játszó, mi több, gólt is szerző Tököli Attilát a soraiban tudhatta. A gólkirályjelölt derékfájdalmakra panaszkodott pénteken, ám pályára lépésével, joggal bizakodhattak a házigazdák a győzelemben, egyszersmind abban, hogy a múltkori - lényegében a bajnoki címbe kerülő - döntetlenért revansot vesznek, és nyernek. Egervári Sándor annak is örülhetett, hogy Sowunmi is egészséges, az eddig gólpasszokkal jeleskedő Rósa azonban még a kispadra sem ülhetett le.

A Fradi az utóbbi időben megszokott összeállításában vette fel a harcot a mérkőzésen megjelent, korábban háború sújtotta, kórógyiak nagy örömére - ők jótékonysági meccsen vendégeskedtek a Duna partján -, hiszen a zöldeknek arra felé is népes szimpatizánsuk él. Nem is kezdődött rosszul a mérkőzés, hiszen egyik csapat sem fogta vissza magát.

Szkukalek beadáskapufája - a labda Salamont is érintette - ellenére igazán nagy gólhelyzetet csak a 14. percben jegyezhettünk fel. Ám ettől függetlenül hangos volt a lelátó. Elsősorban azért, mert a publikum pillanatok alatt megtalálta Hanacsek Attilát, aki a múlt héten nem kevesebb, mint 14 sárga lapot osztott ki a Kispest Hungária körúti vendégjátékán.

Egy ítélete ezúttal is borzolta a kedélyeket. A hatodik percben Tököli vitte el a labdát Dragóner mellett, a középhátvéd eléállt, Tököli elesett, a síp azonban néma maradt, a közönség viszont nem. Kérdezték is nem kis iróniával egymástól a lelátón: "most lehet, hogy nem hozott sárgát magával?"

Visszatérve a már említett 14. percre. Bagoly lopakodott előre, átívelését követően Medics rövid sarokba tartó labdáját ütötte ki nagyszerű reflexszel Szűcs. Ezek után a Dunaferr fölénybe került, egyértelműen átvette a meccs irányítását. Sowunmi révén többször veszélyeztettek is, de Szűcs mindkétszer a helyén volt. A Fradiból Gera villant két kisebbet, egyszer Petrynek is össze kellett szednie minden tudását, de gól nem született.

A csapatok olykor gyermeteg hibákat vétettek az első félidő hajrájában, olykor pontatlanul passzoltak, így korántsem volt véletlen az eredménytelenség. Azt viszont már a pihenő alatt érezni lehetett - maguk a játékosok is elmondták az öltözőbe menet -, hogy egyetlen gólnak igen fontos jelentősége lesz. Negyedóra sem telt el a második játékrészből, amikor - némileg váratlanul - a várva-várt gólnak tapsolhattak a jelenlévők, nyilván nem a hazaiak.

Szabó Tibor lágy szabadrúgására két dunaújvárosi védővel egyetemben a válogatottba visszatért Hrutka ugrott, és mintegy kilenc méterről a kapuba fejelt. Petry vetődött, de hiába, a labda a jobb oldali kapufát érintve végül bevánszorgott a hálóba. A Dunaferr ezek után rákapcsolt, de mint az első félidőben, most is gyakorta pontatlanul gurítottak vissza, így odalett egy-két nagy lehetőség.

Tököli és Penksa is sokat futott, de a társak ezúttal nem tudták úgy kiszolgálni őket labdákkal, ahogyan korábban. Nem sikerült tehát felőrölni a Fradi védelmét - jóllehet az utolsó percben Lengyelnek szögletből még volt esélye, de a dermedt védők mellett fölé fejelt -, így végső soron nem érdemtelenül nyertek a zöldek. Ezzel pedig a rossz rajt után megvan zsinórban a negyedik győzelme a Csank tanítványoknak. Négy év után nyert a Fradi a Dunaferr ellen.

Jegyzőkönyv:
Dunaferr-Ferencváros 0-1 (0-0)
Dunaújváros, 7000 néző, V: Hanacsek
Dunaferr: Petry - Molnár, Salamon, Bagoly, Kiss - Medics (Nikolov, 46.), Zováth, Jakl(Baranyi, 87.), Penksa - Sowunmi, Tököli
Ferencváros:
Szűcs - Balog, Dragóner, Hrutka - Kriston (Cheregi, 60.) Lipcsei, Szabó(Zombori, 73.), Szkukalek, Pinte - Gera, Jancula(Gyepes 46.)
Gólszerző: Hrutka az 57. percben