Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Lelépte a Sopron Győrt

2001.08.18. 21:07
A megyei rangadón nagy volt a tét mindkét csapat számára, hiszen a Sopron ebben a szezonban hazai környezetben még egyszer sem nyert, így épp itt volt az ideje, hogy begyűjtse végre otthon is a három pontot. Ehhez a partnerük lehetett volna ideálisabb is, hiszen legutóbbi kirándulásán a Győr hatot lőtt a Kispestnek. A Sopron azonban ezúttal fantasztikusan játszott, lényegében csak a meccs elején volt esélye a vendégeknek, így végül Tóth és Sira kiemelkedő játékával megérdemelten nyertek 4-0-ra.
Annyiban mindenképpen jobban érezhették magukat a kisalföldi rangadóra kilátogató szurkolók, hogy ezúttal rekkenő hőségben kellett megtekinteniük a meccset, nem úgy, mint a két csapat legutóbbi összecsapásán, amikor is a meccs első felében egy kiadós hózivatar zavarta a nézőket, no meg a játékosokat.

Az is kardinális különbség volt a legutóbbi meccsel szemben, hogy a Sopron ezúttal vitathatatlanul bátrabban kezdett, hiszen a múltkor nem értek el gólt Reszeliék. Attól függetlenül voltak bátrabbak, hogy az ETO legutóbbi idegenbeli meccsén hatot lőtt a Kispestnek. Most kis híján ők kaptak annyit.

Jóllehet az első félidő közepéig nem úgy tűnt, hogy egyáltalán nem kiütéses vereséggel lesznek kénytelenek visszatérni a megyeszékhelyre Varga Zoltánék. A hetedik percben ugyanis ők szalasztottak el nagy esélyt a gólszerzésre, a fiatal Regedei ordító helyzetben mellé fejelt, és mindez később igencsak megbosszulta magát.

Tóth Mihály fejese és Somogyi bombája már jelezte, hogy átvette az irányítást a Sopron. Aztán jöttek a gólok is. Orabinec lőtte az elsőt. A szlovák légiós remekbeszabott, tértölelő átadást kapott Tóth Mihálytól, és nem is hibázott. Ezek után mezőnyjáték folyt, de több gól az első játékrészben már nem esett. Nem úgy, mint a másodikban, ahol parádét, és előrehozott soproni tűzijátékot láthatott a publikum.

Hét perc telt el a második félidőből, amikor Sira fordulásból, mintegy tizenkét méterről, szép gólt lőtt. Ezek után pedig a Fradiból frissen igazolt Tóth percei következtek. Egy kavarodás után közelről talált be, majd egy káprázatos gólt szerzett. Egy keresztlabdát Sira továbbcsúsztatott, a kilépő Tóth remekül vette maga elé, majd tizenegy méterről a hosszú sarokba bombázott.

A Győr becsületére legyen mondva, hogy nem állt le, a nagy zakó ellenére is hajtott, menetelt, de ezen a napon a meccs elejét leszámítva nem volt esélyük. A soproni közönség persze tombolt, folyamatosan ollézott, teljesült a Fradi elleni meccsen támasztott igényük, miszerint támadjanak kedvenceik. Támadtak, nyertek.

Jegyzőkönyv:
Sopron-Győr 4-0 (1-0)
Sopron (stadium), 3.500 néző,
Sopron: Horváth T. - Vincze G., Szabados, Salagean - Orabinec (Perger, 72.), Csiszár, Somogyi, Horváth R. - Sira (Sibalin, 77.), Tóth M., Nagy T. (Tóth I., 69.).
Győr: Molnár - Böjte, Stark, Regedei - Bognár, Rósa D., Golovic, Farkas B. (Sindjic, 46.), Károlyi (Vasas, 46.) - Baumgartner (Oross, 59.), Nicsenko.
Gólszerzők: Orabinec (23.), Sira (53.), Tóth M. (58., 73.)
Sárga lap: Horváth R. (54.)