Klaudia
-4 °C
2 °C

Igazságos döntetlen Szombathelyen

2001.08.18. 21:12
A Haladás - újonc létére - meglepően energikus és eredményes játékkal verte a bajnoki tabella tavalyi második helyezettjét, a Dunaferrt. Ám mivel harmadszor nyertek zsinórban otthon, már nem is volt olyannyira meglepő. Az azonban sokkal inkább, hogy a Debrecen ellen pontot veszítettek, hiszen eddig a Loki korántsem kényeztette el szurkolóit. A pontosztozkodás miatt egyébként kizárólag magukat okolhatják a hazai játékosok, hiszen egy megnyertnek látszó meccset engedtek ki a kezükből.
Úgy kezdte ezt a mérkőzést is az újonc Haladás, ahol az előzőt abbahagyta. Akárcsak a Dunaferr ellen, most is lendületesek voltak, szinte át sem engedték a vendégeket a felezővonalon. Eredményesek is voltak, ráadásképpen az a Preisinger talált a hálóba, aki a Dunaferr ellen rendre elügyetlenkedte a ziccereit. Ezúttal azonban - tetszetős akció végén - nem hibázott, így még az első negyedóra sem telt el, amikor már előnyben voltak a zöld-fehérek.

Ezek után sem állt le a Hali, folyamatosan támadott, nyomasztó volt a fölényük, de több helyzetet már nem sikerült értékesíteniük, ám ebben egyszer a kapufa akadályozta meg őket. Balogh János kitűnően védett, amennyiben nem ő állt volna vonalon, könnyen megeshetett volna, hogy kilátástalan hátrányba kerül a kupában diadalmaskodó debreceni csapat.

Mindazonáltal kihúzták az első félidőt, jóllehet ebben már nagy szerepe volt annak is, hogy az utolsó percekre leengedett valamelyest a Keszei-alakulat. Ez azonban nem csak átmeneti tünet volt, hanem igazi probléma, hiszen a második játékrészben - érthetetlen módon - hosszú ideig, egészen a hajráig, nem pörgött fel eredeti fordulatszámára a hazai csapat. A Loki pedig feléledt, megérezte az esélyt.

Egyre másra szövögették támadásaikat, és ők is eljutottak egy kapufáig, majd egy elképesztően nagy helyzetig, ezt a szlovák Majoros hagyta ki, öt méterről - egy védőnek köszönhetően - ugyanennyivel célzott pontatlanul. Ám a lövés utáni szögletkor már nem volt kegyelem a Halinak. Majoros szögletét Tiber a hosszú sarokba csúsztatta. Feltűnő volt, hogy Majoros és Tiber nagyszerűen megérti egymást, ezért némiképp furcsa, hogy az egykori gólkirály miért csak csereként jutott szóhoz.

A játék irányítását ezek után átvette a Loki, ám ettől függetlenül az egyre enerváltabbá váló Haladásnak is volt néhány helyzete, mi több: a hajrában három is. Nyílt volt a meccs, a kapusok viszont a feladatuk magaslatán álltak. Ha pedig netán tehetetlenné váltak, akkor szerencséjük volt. A róluk kipattanó labdák épp nem az érkező csatárok elé kerültek. Így Filipovics és társai először nem nyertek hazai környezetben.

Jegyzőkönyv:
Haladás-Debrecen 1-1 (1-0)
Szombathely (stadium), 6.000 néző,
Haladás: Takács T. - Nagy G., Horváth A, Juhász, Leandro (Tóth P., 66.) - Fred (Kaj, 13.), Japa (Suriel, 60.), Némethy, Halmosi - Filipovic, Preisinger
DVSC: Balogh - Kovács N., Kuttor, Hanák - Bernáth (Shketiani, 46.), Böőr, Aleksic (Ulveczki, 77.), Szatmári - Radojicic (Tiber, 46.) - Bajzát, Majoros
Gólszerzők: Preisinger (12.) illetve Tiber (61.)
Sárga lap: Shketiani (80.)