Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Ötödször nyert a ZTE

2001.08.18. 21:10
A bajnoki tabella első helyén álló Zalaegerszegnek aligha lehetett más célja, mint hogy megőrizze a Bozsik- stadionban is veretlenségét, egyszersmind vezető helyét. A ZTE nem is bízta a véletlenre, a Kispestet is megjárt Egressy jó játékával - mindkét gól az ő érdeme volt, ha nem is ő szerezte - simán nyertek a vidékiek, kétség sem férhetett győzelmükhöz a kiállítások miatt megtizedelt Honvéd ellenében. Ily módon már csak az a kérdés, képes lesz-e megállítani valaki a közeljövőben a száguldó ZTE-t?
A mérkőzés előtt Bozsik Péter lehetett talán a legfurcsább helyzetben, hiszen másodszor látogathatott edzőként arra a pályára, amelyiket az édesapjáról neveztek el. "Lehetne jobb állapotban is" - értékelte kurtán a stadion sanyarú állapotát firtató kérdést. Bár Bozsikot igazi profiként aligha érdekelte ezen a napon a neves múlt, illetve az emlékek, és vitathatatlanul a győzelem volt célja csapatának.

A Kispest azonban az elején nem tisztelte az éllovast, Sasu révén többször veszélyeztettek, de a döntő pillanatokban hibázott a román vendégmunkás, vagy éppen Turi hárított bravúrral. Aztán az idő múlásával fokozatosan átvette az irányítást az Egerszeg. Ahogyan várható volt, a "tartalék-védelem" nem volt képes felvenni a harcot a három kiváló csatárral, Egressyvel, Keneseivel és Waltnerrel. Különösen előbbi volt elemében, nem sokkal a félidő vége előtt ugyanis szép gólt lőtt. Elviharzott a szélen, beadás helyett lőtt, és mattolta korábbi csapatát.

A második félidőben is ő veszélyeztetett, lövése azonban nem talált utat a hálóig, mert Tóth nagyot védett. Pechjére épp Kenesei elé ütötte ki a labdát, aki habozás nélkül a kapuba vágta. Ezek után a biztos előny tudatában némileg visszaállt a ZTE, nem véletlenül buzdította nagyobb küzdelemre fiait Bozsik Péter. Erre azonban nem voltak igazán fogékonyak futballistái, így a végére teljesen ellaposodott az amúgy sem kiemelkedő nívó.

A Kispest a tempó visszavételének köszönhetően olykor mezőnyfölénybe, de Turi eszén egyik támadó sem volt képes túljárni. Borgulya szabadrúgását például a felső sarokból szedte ki, Torghelle sem járt több szerencsével, igaz ő a kapufát találta el.

Mindent egybevéve: annyit hozzá kell még tenni a találkozóhoz, hogy a hazaiak még csak nagyobb erőbedobásra sem tudták kényszeríteni Egressyéket. (Leginkább persze amiatt szomorkodhattak, hogy annak idején nem volt annyi pénzük, hogy megtartsák a válogatott csatárt.) A ZTE taktikusan játszott, igaz cseppet sem törődve a szórakoztatással, csak annyit adtak ki magukból Telekék, ami a győzelemhez feltétlenül elegendő volt.

Jegyzőkönyv
Kispest-Zalaegerszeg 0-2 (0-1)
Kispest: Tóth J. - Pasic - Szekeres J., Téger - Lipták, Kovács B. (Torghelle, 70.), Fabrizio Goncalves, Piroska (Alex, 63.) - Sasu (Kiss P., 77.), Faragó, Borgulya.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka, Telek, Szamosi - Nagy L., Molnár B., Balog Cs. (Bonchis, 84.), Egressy (Róth, 87.) - Waltner, Kenesei K. (Sabo, 88.)
Gólszerzők: Egressy (43.), Kenesei (47.)
Sárga lap: Téger (32.), Csóka (35.), Borgulya (45.), Lipták (70.), Torghelle (79.), Bonchis (90.)