Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Kapott gól nélkül első a Dortmund a Bundesligában

2001.08.20. 17:00
Amire senki számított bekövetkezett: az Energie Cottbus a Hertha legyőzésével a harmadik helyre ugrott - a Dortmund és a Kaiserslautern mögé - a német bajnoki tabellán. A Bundesliga "magyar csapata" megelőzi a Bayern Münchent és a Leverkusent is. Amúgy a vendégcsapatok sikereit hozta a negyedik forduló, hiszen hazai környezetben mindössze a Bayern volt képes győzni. A bajnokságot a Dortmund és Kaiserslautern továbbra is szászszázalékosan vezeti.
A negyedik forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését kétségkívül a Schalke játszotta, hiszen a Leverkusen ellen először játszottak újjávarázsolt arénájukban. A bemutatkozáson azonban nem sikerült nyerniük, mert a hosszabbításban - szabadrúgásból - harmadszor is egyenlített a Leverkusen. Egyébként nagyszerű iramú, remek színvonalú összecsapás volt, csakhát épp a győzelem hiánya miatt lehet keserű a szájíze a hazai drukkereknek, kivált, mert ebben a szezonban még egyszer sem gyűjtötte be a három pontot a tavalyi ezüstérmes.

A negyedik forduló eredményei:
Bayern München-St. Pauli 2-0
Bremen-1860 München 1-3
Hamburg-Kaiserslautern 2-3
Nürnberg-Stuttgart 2-4
Rostock-Dortmund 0-2
Schalke-Leverkusen 3-3
Wolfsburg-Freiburg 1-1
Hertha-Cottbus 2-3
Köln-Mönchengladbach 1-2
A tavalyi bajnok Bayern hozta a kötelező feladatot, 2-0-ra verte a St. Paulit. Ám ettől függetlenül pillanatnyilag - legalábbis pontszámban - meglehetősen messze van a dobogós helyezésektől. Mindez amiatt, hogy a Dortmund továbbra sem kapott gólt, kettőt viszont lőtt Rostockban, így a Borussia az első. A Kaiserslautern most Hamburgból tért haza győztesen.

A legnagyobb meglepetés azonban a Cottbus pillanatnyi harmadik helyezése, hiszen Sebőkék a Hertha otthonából távoztak sikeresen. A magyar rangadón szóhoz jutott Király és Dárdai is, utóbbi csereként lendületet tudott vinni a játékba, de a vereséget így sem kerülhették el, mert valamelyest kényelmesen futballoztak, és 1-0-ról fordított a Miriutát és Mátyust nélkülöző Cottbus.(Mindketten sérültek, így az a furcsa helyzet állhatott elő, hogy újra szerepelt német a Cottbusban.)

A többi meccsről csak távirati stílusban. A második félidőben pályára lépő Lisztes sem tudott segíteni a Werderen, a brémaiak 3-1-re kaptak ki a kisebbik müncheni alakulattól, az 1860-tól. A Wolfsburg is adós még az első idei győzelmével, most ikszelt a Freiburggal. Kölnben nyert az újonc Mönchengladbach, míg a másik újonc, a Nürnberg saját pályáján maradt alul a Stuttgarttal szemben.