Konrád
8 °C
26 °C

Varga Zoltán Győrben is rendet teremt

2001.08.21. 20:31
Varga Zoltán, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának vezetőedzője, a gyengébb bajnoki szereplés miatt a játékosok közül a tartalékcsapathoz "száműzte" a kapus Molnár Leventét és az egykori válogatott Mracskó Mihályt, valamint Vayer Gábor csapatkapitányt ideiglenesen eltiltotta az edzések látogatásától. Hannich Péter pályaedző és Boros Lukács kapusedző is ezentúl a tartalékoknál folytatja pályafutását. Vayer Gábor érdeklődésünkre elmondta, hogy megdöbbent trénere döntésén, de nem érte teljesen váratlanul, hiszen az utóbbi három hétben folyamatosan kritizálta játékát.
A tavalyi negyedik hely után, az idei szezonban alaposan elmaradt a várakozástól az ETO. Hat forduló után mindössze négy pontot gyűjtöttek, és az utolsó előtti, tizenegyedik helyen áll a tabellán. Legutóbb épp a megyei rivális otthonában, Sopronban szenvedtek négy nullás vereséget.

Három játékosnak és két edzőnek kellett távoznia az első csapattól

A meccs után az edző még azt nyilatkozta, hogy nincs semmi probléma, mindössze az dőlt el, hogy a több gólban is ludas Molnár Levente eljátszotta bizalmát, és nem ő lesz az első számú kapus. Ehhez képest, a legújabb híradások már teljes nagytakarításról szólnak, a vezetőedző három játékos mellett, két edzőtársát is eltávolította a gárdától.

A hirtelen váltásra kevesen gondoltak, hiszen az első három forduló nyeretlenségi szériája után Varga maximálisan kiállt játékosai mellett. A kudarcokat azzal indokolta, hogy a csapat még mindig az alapozásnál tart, és így nem lehet még számon kérni az eredményeket. Úgy tűnt, az élet igazolja az edző meglátását, hiszen a negyedik körben valósággal lesöpörték a pályáról a Kispestet (6-1), majd döntetlent játszottak az UTE ellen. Ezt követte a balul sikerült soproni kirándulás, majd a száműzetések bejelentése.

Vayer: "Megdöbbentem, de nem ért teljesen váratlanul a döntés!"

A leginkább érintett a csapat kapitánya Vayer Gábor volt, akit a vezetőedző eltiltott az edzések látogatásától. A játékos nem érti Varga döntését, elmondása szerint mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken becsülettel helyt állt. Már több éve játszik a zöld-fehéreknél, úgy érzi: bizonyította képességeit.

Vayer szerint ellentéte az edzővel három-négy hete kezdődött, addig semmi sem utalt arra, hogy búcsúznia kell a csapattól. Az utóbbi időben azonban erőteljes kritikával illette a teljesítményét, "leszúrás járt még a legjobb megoldásokért is."

"A döntést nem a tréner közölte, hanem az egyesület ügyvezetője. Utána felhívtam Vargát, megmondtam neki, hogy a délutáni edzésen már nem veszek részt, amelyre csupán azt felete, hogy tudja, majd letette a telefont. A határozat hátterében nyilvánvalóan a csapat gyenge szereplése áll, de maga szankció nagy megdöbbenést kellett. A magam részéről nem kívánok semmilyen sárdobálásba bocsátkozni, de úgy gondlom, fogok még az ETO-ban futballozni!"- nyilatkozta Vayer.

Egy sérülés története
Varga Zoltán, két fordulóval ezelőtt az Üllői úton megtekintette a Ferencváros-Videoton bajnoki mérkőzést, majd másnapra kissé megváltozott az arcszerkezete. Az ETO vezetőedzője szerint otthonában egy kép esett rá, ám jól értesültek tudni vélték, Fradi drukkerekkel gyűlt meg a baja és ő húzta a rövidebbet. Vargát annyira zavarták a jól látható sérülések, hogy a televízió Gól című műsorának sem engedte az arcát filmezni. Biztonsági emberekkel vetette magát körbe, akik udvariasan elküldték a közeléből az operatőröket. Egy héttel később pedig - a Soprontól elszenvedett 4-0-s vereség után - a sajtótájékoztatón sem jelent meg, mondván úgy is mindenki a sérüléséről akar érdeklődni.

Nem csak Győrben volt kíméletlen az edző

A csapat tagjai között is teljes döbbenet uralkodik, igazából senki sem érti mi is történt valójában. A városban is élénk beszédtéma az eset, sokan a csapat szétverésétől tartanak. Varga eddigi edzői pályafutása során több helyen is összeütközésbe került az adott csapat vezéregyéniségeivel, a Ferencvárosból a kikezdhetetlennek hitt Telek Andrást küldte el, míg Dunaújvárosban Tököli Attilát "találta meg". Vargáról köztudott, hogy nem kerüli a konfliktusokat, de az is tény: eddig minden csapatától idő előtt keltett távoznia a nyers modorú trénernek.