Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sima újpesti győzelem Zalaegerszegen

2001.08.25. 19:07
Szomorú eseménnyel kezdődött a találkozó, a hazaiak egykori edzőjére, a nemrég elhunyt Palicskó Tiborra emlékeztek a csapatok. A Zete pedig hatalmas iramban, kezdte a találkozót, sorra alakította - és hagyta ki - a helyzeteket. Az első tíz percben az Újpest szinte saját térfeléről nem tudott kijönni, ám hol Posza, hol pedig az önfeláldozóan közbelépő védők hárítottak.
A félidő közepére kiszabadultak a vendégek a nagy nyomás alól és már ők is elmerészkedtek a hazaiak kapujáig. Ám támadásaik nem sok veszélyt jelentettek. A 30. percben mégis vezetést szereztek a lila-fehérek, egy ritkán látható nagy góllal. A kezdőkörben Dvérihez került a labda, a válogatott keretbe is meghívott játékos felnézett és a kezdő körből kilépve, több mint 40 méterről(!) ballal rálőtte-ívelte a labdát, ami a kint lófráló Túri felett a kapu közepébe hullott.

A gól után a zalai legénység egy fokozattal még nagyobb sebességre kapcsolt, az ezúttal Tamási által dirigált vendég védelem azonban hősiesen állta a rohamokat. Bozsik Péter együttese pedig a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta.

A második játékrész ugyanazzal a koreográfiával indult, mint az első negyvenöt perc. Többet birtokolta a labdát és többet is támadott a Zalaegerszeg, ám az újpesti védelem stabilan állt a lábán.

A lába kélt mez
Bő egy órája tartott a találkozó, amikor Kisteleki István cserére szánta el magát. A beállni készülő Herczeg befejezte a melegítést, majd úgy gondolta felveszi a meccs-mezt. Igen ám, de annak addigra lába kélt. Az egész kispad az ötös számú mezt kereste, de nem találta. (Járt már így a Vasas is Tóth Norbert esetében, ugyancsak Zalaegerszegen.) Herczeg végül egy kifordított mezre szigetelőszalaggal(!) felragasztotta a számát és pályára léphetett.

Hiába végezhetett el a 65. percig tucatnyi szögletrúgást a zalai gárda, a 70. percben ismét a fővárosiak értek el gólt. Kunzo adott remek labdát a mellette felfutó Erősnek, aki tolt egyet a labdán, majd 12 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Bozsik Péter ezután pályára küldte azt a Radu Sabot, aki már többször is új szint és új lendületet tudott vinni a ZTE játékába. Ám ezúttal ez sem segített. Sőt! Az utolsó percben a remekül játszó Dvéri ívelt be egy szabadrúgást jobbról középen Galaschek emelkedett a legmagasabbra és a hálóba fejelt.

Így az eddig bukdácsoló Újpest, három ponttal gazdagabban térhetett haza az eddig veretlen ZTE otthonából. A hazaiak pedig ezen a találkozón több gólt kaptak, mint az eddigi hat fordulóban összesen.

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszeg - Újpest 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 10.000 néző, Vezette: Makai
ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka (Balog Cs., 46.), Telek, Szamosi - Babati (Sabo, 75.), Molnár B., Urbán, Egressy (Bonchis, 85.)- Waltner, Kenesei
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Pető Z., Lőw - Erős, Kunzo, Dvéri, Szélesi (Herczeg, 66.) - Vagner (Galaschek, 64.), Tokody (Frunza, 87.).
Gólszerzők: Dvéri (30.), Erős (71.), Galaschek (89.).
Sárga lap: Erős (5.), Szélesi (11.), Molnár (55.), Pető Z. (56.)