Béla
13 °C
27 °C

Gólokban gazdag nyitány az olasz bajnokságban

2001.08.26. 18:06
Az olasz pontvadászat már szombaton elkezdődött, ám a "nagyok" csak vasárnap léptek pályára. A bemutatkozás a Juvénak és az Internek sikerült a legjobban, mindkét csapat négy góllal terhelte meg az ellenfelei hálóját. A Milan nem tudott nyerni Bresciában, ám még nagyobb meglepetés, hogy a Lazio hazai környezetben nem tudta megverni a Piacenzát.
Szombaton játszották az olasz labdarúgó bajnokság nyitótalálkozóját, melyen a hazai környezetben játszó Bologna Signori parádésan eltalált szabadrúgásgóljával bizonyult jobbnak az Atalantánál. A vasárnap délutáni találkozókon valamennyi mérkőzésen több gól született.

A nyáron többek között Nedveddel, Thurammal, és Salassal megerősített Juventus játszi könnyedséggel intézte el a Veneziát. Tíz perc elteltével már két góllal vezettek a zebramezesek Trezeguet találatainak köszönhetően. Ezt az előnyt Del Piero növelte a szünet előtt nem sokkal háromra. Alexnek ez volt a 100. találata a Serie A küzdelmeiben. A második félidőben a pár perce pályán lévő Salas adott mesterien középre, ahol ismét érkezett Del Piero, aki a hálóba bólintott. A kis olasz három és fél éve nem lőtt két gólt bajnokin.

A Milan a félidőben Tare duplázásának köszönhetően még kétgólos hátránnyal fordult a Bresciával szemben, ám végül sikerült egyenlíteniük Brocchi és Sevcsenko révén. A Chievo alaposan elrontotta a Fiorentina ünnepét, hiszen a lilák napra pontosan vasárnap ünnepelték alapításuk 75. évfordulóját. A maiak azonban hazai környezetben szenvedtek kétgólos vereséget az újonctól.

Az Interben is dupláztak a csatárok, hiszen Kallon és Vieri is két-két gólt szerzett a Perugia ellen. A milánói kék-feketék az első negyvenöt perc után már 2-0-ra vezettek, és a második félidő közepén szépítettek a vendégek. Ám mielőtt vérmes reményeik lettek volna az egyenlítéssel kapcsolatban, jött Vieri, aki két perc alatt bebiztosította a három pont sorsát.

A többi találkozón döntetlen született és ezek közül talán a Lazio római pontvesztése a legnagyobb meglepetés. Az első félidőben nem született gól, és a második játékrész elején született vezető találat után sem roppant össze a Piacenza és bő tíz perc elteltével Matuzalem révén egyenlíteni is tudott. A Lecce rögtön a találkozó eljén megszerezte a vezetést, ám a Parma 70 perc elteltével egyenlített. A Torino a szünetben kétgólos előnnyel fordult, ám ezt az Udinese négy perc alatt egalizálta.

A bajnoki cím védője a Roma egy indulatos találkozón ikszelt Veronában. Mindkét csapat nagy vehemenciával esett egymásnak többször is csak a játékvezető jóindulatán múlt, hogy nem kaptak lapot a játékosok. A hazaiak végig partiban voltak a jobb nevekből álló fővárosiak ellen.

Olasz bajnokság, első forduló:
Szombaton játszották:

Bologna - Atalanta 1-0 (1-0)
Gólszerző: Signori (19.)

Vasárnapi eredmények:

Juventus - Venezia 4-0 (3-0)
Gól: Trezeguet (9., 10.), Del Piero (45., 80.)

Brescia - Milan 2-2 (2-0)
Gól: Tare (36., 40.) illetve Brocchi (49.), Sevcsenko (64. 11-es)

Fiorentina - Chievo 0-2 (0-1)
Gól: Perrotta (6.), Marazzina (53.)

Inter - Perugia 4-1 (2-0)
Gólok: Kallon (21., 45.), Vieri (88. 11-es, 90.) illetve Vryzas (66.)

Lazio - Piacenza 1-1 (0-0)
Gól: Lopez (50.) illetve Matuzalem (62.)

Lecce - Parma 1-1 (1-0)
Gól: Chevanton (2.) illetve Di Vaio (71.)

Udinese - Torino 2-2 (0-2)
Gól: Muzzi (60), Pavon (64.) illetve Galante (11.), Osmanovski (45.)

Verona - Roma 1-1 (0-1) Gól: Oddo (75.)ill. Samuel (45.)