Ágnes
-1 °C
2 °C

Bicskei: Hét pont kellene, de már három is siker

2001.08.27. 15:03
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség az alkalomból, hogy válogatottunk egy héten belül két világbajnoki selejtezőt is játszik. Szombaton Tbilisziben Grúzia ellen, míg jövő szerdán Budapesten Románia legjobbjai ellen kell harcba szállni Liszteséknek.
Bicskei Bertalan
Hét pont kellene a továbbjutásunkhoz a csoportból, ám a grúzok, a románok, valamint az olaszok ellen az is sikernek számítana, ha mindegyik meccsen pontot szereznénk - kezdte bevezetőjében Bicskei Bertalan, a válogatott szövetségi kapitánya.

Mint azt a kapitány elmondta, az együttes tagjai hétfőn és kedden folyamatosan érkeznek, és szerda délben indulnak Tbiliszibe, a grúzok elleni selejtező helyszínére. Addig a Dunavarsányi edzőtáborban napi két edzéssel készülnek legjobbjaink, szombaton pedig a találkozó után azonnal hazaindul a csapat.

Nem lehet ott azonban a Ferencváros két labdarúgója, Szűcs Lajos és Hrutka János, akik mindketten sérülten érkeztek a válogatott délelőtti találkozójára. Ők el sem utaztak a kerettel Dunavarsányba, ezért Bicskei Bertalan a helyükre Hajdu Attilát, illetve Füzi Ákost hívta be a csapatba.

Bicskei szerint a grúzok elleni meccs, hasonló lesz a budapesti találkozóhoz, hiszen akkor az volt a vendégek utolsó esélye, ezért támadószellemben léptek fel, amit nekünk sikerült a magunk javára fordítani. Most is várhatóan támadni fognak, hiszen új vezetés van náluk, és mindenki bizonyítani szeretne.

A kapitány szerint mindhárom hátralévő találkozó egyformán nehéz, és nekünk mindegyiken illene pontot szereznünk. A grúzok elleni győzelemmel megmaradna az esély a pótselejtezőt jelentő második helyre, ehhez azonban győzni kellene itthon a románok ellen, Parmában pedig döntetlent kellene kiharcolni az olaszokkal.