Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Hagiék győzni jönnek Budapestre

2001.09.03. 14:08
Rajtunk röhög Románia. A román lapok szégyenteljes és megalázó vereségként könyvelik el a magyar válogatott tbiliszi szereplését. Szerintük a magyar csapat sebzett vadhoz hasonlóan fog küzdeni a szerdai selejtezőn. Gheorghe Hagi szövetségi kapitány pedig egyértelműen kijelentette: Győzni megyünk Budapestre.
A román labdarúgó-válogatott nagy önbizalommal tekint a szerdai, Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre. Teheti ezt, hiszen a szombati grúzok elleni selejtező után állítólag hangosan röhögtek a román játékosok a mieink szereplése láttán. Gheorghe Hagi szövetségi kapitány pedig úgy fogalmazott: azért megyünk Budapestre, hogy bebiztosítsuk a második helyünket.

A románok már teljes joggal ünnepelhetik csoportmásodik helyüket, és készülhetnek a pótselejtezőre. (Ellenfelük az orosz, szlovén, jugoszláv hármasból kerülhet ki.) Ehhez Hagiéknak egy győzelem szükséges a hátralévő két selejtezőn. Mindezek mellett a kapitány óvja fiait az elbizakodottságtól, mert - bár kockázatos döntésnek találja a meccs előtt három nappal kapitányt cserélni - szerinte a magyarok még ambiciózusabbak lesznek, és egy sebesült vadhoz hasonlóan fognak küzdeni.

A Kárpátok Maradonájának tartott egykori klasszis szerint egy vereség mindig erősebbé tesz egy csapatot, és pluszmotivációt jelenthet az új kapitány érkezése is. Másfelől azonban mindenki tudja, milyen ellenségeskedés, rivalizálás van a két ország között, és fiainak most ki kell használni a nálunk tapasztalható állapotokat.

A naponta megjelenő sportnapilap, a Prosport az első lapon a sokatmondó "Köszönjük, Grúzia" címmel számol be a magyar vereségről és a román tábor készülődéseiről. A Monitorul lap a román szövetségi kapitány, Gheorghe Hagi hétvégi nyilatkozatából emel ki egy mondatot a román-magyar mérkőzésről szóló cikk címének: "A magyarok még ambiciózusabbak lesznek".

A Cotidianul arról ír, hogy Romániának elméleti esélye van, hogy csoportelsőként jusson a világbajnokságra. Az Evenimentul Zilei pedig a Nemzeti Sport cikkét idézi: Magyarország - csúfos és megalázó vereség. A Jurnalul National pedig ezt írja: Grúzia-Magyarország 3-1 - nekünk.

A román válogatott az alábbi kerettel érkezett Budapestre:
Kapusok: Bogdan Lobont, Bogdan Vintila

Védők: Cosmin Contra, Giani Kirita, Iulian Filipescu, Gheorghe Popescu, Mirel Radoi, Adrian Iencsi, Cristian Chivu, Dan Lacusta

Középpályások: Florentin Dumitru, Florin Parvu, Dorinel Munteanu, Mihai Tararache, Ioan Sabau, Adrian Ilie, Laurentiu Rosu

Csatárok: Ionel Ganea, Marius Niculae, Adrian Mutu és Adrian Mihalcea