Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Puhl: Nem értem, miért rám van kihegyezve a kapitányváltás

2001.09.03. 21:23
Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnapi rendkívüli elnökségi ülésén egyhangúlag leváltotta Bicskei Bertalan szövetségi kapitányt, Puhl Sándor a szövetség alelnöke elmondta véleményét az ügyről. Azt sem rejtette véka alá, hogy szerinte morálisan szétesett a csapat, és ő személy szerint nem látott garanciát arra, hogy rövid távon változás állhat be e téren, ezért szavazott ő is igennel Bicskei menesztésére.
Puhl Sándort négyszer választották a világ legjobb játékvezetőjének, a kilencvenes évtizedben egyértelműen ő volt a magyar futball legelismertebb személyisége a világban. Puhl már a mérkőzés után sem titkolta, hogy megalázva érezte magát, amikor tíz emberrel is a grúzok játszottak fölényben.

Puhl: Nem kiabáltam a meccs után

"Nem kiabáltam a meccs után, mi több, a vereség okozta döbbenettől szóhoz sem jutottam" - mondta a Magyar Televízióban Puhl. Azzal a felvetéssel sem értettem egyet, hogy ő kezdeményezte leginkább a kapitány leváltását. "Egyhangú szavazás volt, mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez így nem mehet tovább" - összegzett.

Abban is valamennyien megegyeztek a váltás előtt, hogy ezzel varázsütésre nem lesz jobb a magyar futball, de valamilyen előrelépésben kétségkívül mindannyian bíznak.

Azt is kifejtette, hogy nem az eredmény volt megalázó, hanem a mutatott - olykor lélektelen - játék, és a hozzáállással sem volt elégedett. Példaként a németek súlyos vereségét hozta, majd arra is utalt, hogy a magyar közönség a portugálok elleni hazai vereség után "szép volt fiúkkal" búcsúzott a csapattól a közönség. "Akkor szemlátomást küzdöttek, hajtottak a fiúk, és mindenki beláthatta, hogy ennyire futotta az erőnkből csupán. Most más volt a helyzet" - zárta mondandóját.

Gellei: Nem érinti hátrányosan az utánpótlás csapatot a kettős szerepkör

Gellei Imre, az újonnan kinevezett kapitány elmondta, hogy a két nap alatt ő elsősorban a morális felkészítésre helyezi a hangsúlyt. Sajnálta, hogy leváltották kollégáját - másodedzőként segítette Bicskei ifi Eb-t nyert csapatának munkáját -, ám a felkérés örömteli volt számára, így mi sem természetesebb, hogy elvállalta a feladatot. Kétszer már nemet mondott, most azonban meg sem fordult a fejében, hogy elutasító választ adjon.

Előfordulhat, hogy más játékrendben játszik majd a csapat, de több konkrétumot nem mondott ezzel kapcsolatosan. Gellei azt is megjegyezte, hogy a továbbjutásra esélyes utánpótlás csapat semmiképpen sem láthatja kárát annak, hogy ezúttal kettős szerepkört tölt be. "Kialakult szakmai munka folyik Geráéknál, ők nyugodtan dolgoznak tovább."

Még nem költözött Bicskei szobájába Gellei

Gellei azt sem titkolta, hogy egyelőre nem költözik be Bicskei szobájába, mert nem is teheti, hiszen neki Kecskeméten van pillanatnyilag a szállása. "Bízom abban, hogy sikerül szellemileg felráznom a fiúkat, és nem marad az eredmény sem" - fejezte be a beszélgetést.