Benedek
-4 °C
5 °C

Csank: A magyar foci jelen körülmények között a csúcson van

2001.09.05. 16:02
Csank János a Ferencváros és Egervári Sándor a Dunaferr jelenlegi mestere nem foglalkozik a szövetségi kapitányi kérdéssel. Mindkét szakember neve felmerült a lehetséges jelöltek között, ám ők mostani csapataikkal vannak elfoglalva, és pillanatnyilag nem érdeklik őket a különböző híresztelések.
Az egyik napilapban Egervári Sándor neve már a grúzokkal vívott, rosszemlékű vb-selejtező előtt, szerdán is felmerült. Akkor azonban elhárított minden ilyen jellegű kérdést, mondván, a csapatnak nyugalomra van szüksége. Nos, a nyugalom alighanem helyre is állhatott, az eredmény azonban ismert.

Egervári: Nem foglalkozom a kérdéssel

Azóta Bicskei Bertalant menesztették, Gellei Imre kapta meg a marsallbotot, de csak két találkozó erejéig. Az azutáni időszakra azonban még nincs jelöltje az MLSZ-nek. Egervári az Index érdeklődésére elmondta, egy esetleges megkeresést megtisztelőnek tartana, de jelenleg nem foglalkozik az esettel.

Elmondása szerint, ha egy edző elkezd egy munkát, akkor fejezze is be. Bicskeivel azonban félbehagyatták a munkáját, míg Gellei egy olyan csapatot kapott a "nyakába", amit nem is ő válogatott össze. Egervári megjegyezte: neki van saját feladata, a Dunaferr szekerét kell húzni.

Csank János már volt szövetségi kapitány, éppen a legutóbbi vb-selejtezők idején. Akkor együttesének sikerült kivívnia a pótselejtező lehetőségét, ahol ugye a jugoszlávok 1-12-vel léptek tovább. Jelenleg azonban még játék szintjén sem foglalkozik a kérdéssel. Amennyiben komoly szándékú megkeresésről lenne szó, úgy mindenképpen elgondolkodna a lehetőségen.

Csank: Tudni kell, milyenek az elvárások

"De mindenképpen tisztázni kellene előtte az elvárásokat. Mert ha az alapelvárás a világbajnoki cím, ahhoz nem érzem magam elég jónak" - fejtette ki a mesteredző. Majd a körülmények taglalásával folytatta, és elmondta: jelenleg a magyar futball csúcson van a körülményekhez képest. Amíg az országnak van 70 ezer igazolt játékosa, addig Norvégiában ez a szám 150 ezer - a nőknél.

A bajszos mester kitért arra is, miszerint nem biztos, hogy jó ötlet volt Gellei Imrét így "szétszakítani", hiszen lehet, hogy ennek a levét issza meg az utánpótlás csapat. A jelen labdarúgását nem egy edző vagy egy kapitányváltás határozza meg, hanem sokkal inkább a pénz. Amíg nincsenek komoly befektetések, addig nehéz számon kérni.

Csapata jelenleg 600 millióval gazdálkodik, míg a szomszédos Ausztriában a Rapid 3 milliárd forintnak megfelelő tőkével rendelkezik. Csank szerint amennyiben a Fradi "csak" 1,5 milliárdból tudna gazdálkodni, abban az esetben minden évben Bajnokok Ligája résztvevő lenne. Visszatérve a kapitánykérdésre, Csank jelenleg fontosabb dolognak tartja, hogy csapatával legyőzze a Debrecent, majd a Vasast.