Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Újabb brazil vereség a vb-selejtezőn

2001.09.06. 11:21
Európán kívül is világbajnoki selejtezőket játszottak szerdán. Dél-Amerikában ráadásképpen egy örökrangadót is rendeztek, hiszen az argentinok a brazilokat fogadták. A már vb-résztvevő argentinok nem kegyelmeztek a négyszeres világbajnoknak, amelyik így nehéz helyzetbe került. A Concacaf zónában Costa Rica biztosította a helyét az ázsiai vb-n, miután az Egyesült Államokat 2-0-ra múlta felül.
A szaksajtó minden idők egyik legrosszabb brazil válogatottjának titulálja a mostanit, hiszen eddig már négyszer kaptak ki a selejtezőcsoportban. A brazilok így csupán a negyedikek, megelőzik őket még az ecuadoriak is, ami szinte elképzelhetetlen volt eleddig.

Hiába vezettek már a második percben a brazilok

Ezúttal az örökrangadóra került sor, és a már vb-résztvevő Argentína nem kegyelmezett. Jóllehet a házigazdák már a második percben egy öngól során hátrányba kerültek, remekül hajráztak és Gallardo valamint a brazil Cris öngóljával a maguk javára fordították a mérkőzést. Brazília ezzel maradt 24 pontos, és mivel Uruguay 2-0-ra győzni tudott Peruban, még az sem kizárt, hogy a négyszeres világbajnok pótselejtezőre kényszerül.

A dél-amerikai csoport ötödik helyezettje egyébként Ausztráliával csatázik, és ismerve Vidukáék fejlődését, korántsem tekinthető lefutottnak az a találkozó. A már említett két összecsapáson kívül Venezuela története első idegenbeli győzelmét aratta - Chile volt a szenvedő fél -, Paraguay esélyeshez méltóan verte Bolíviát, Kolumbia pedig otthonában ért el 0-0-t Ecuadorral szemben. Nagy valószínűséggel így a kolumbiaiak kiestek, noha az elmúlt három vb-n nemcsak ott voltak, egyszer tovább is jutottak.

Mexikó előtt is felcsillant a remény

A Concacaf zónában is megvan az első ázsiai utazó. Costa Rica ugyanis magabiztosan, 2-0-ra verte az Egyesült Államokat, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tette szert. Az amerikaiak vereségükkel nehéz helyzetbe kerültek, mert a feltámadó Mexikó - igaz csak gólaránnyal - eléjük került.

A Concacaf zóna állása:
1. Costa Rica 19 pont
2. Honduras 14
3. Mexikó 13 (13-9)
4. Egyesült Államok 13 (9-7)
5. Jamaica 8
6. Trinidad és Tobago 1

Az első három helyezett vehet részt a jövő évi világbajnokságon. A hátralévő mérkőzések:

október 6.: Honduras-Trinidad és Tobago, Egyesült Államok-Jamaica, Costa Rica-Mexikó
november 10.: Jamaica-Costa Rica, Trinidad és Tobago-Egyesült Államok, Mexikó-Honduras

A Dél-Amerikai csoport állása:
1. Argentína 38 pont
2. Paraguay 29
3. Ecuador 26
4. Brazília 24
5. Uruguay 24
6. Kolumbia 20
7. Peru 15
8. Bolívia 14
9. Chile 11
10. Venezuela 10

A 16. forduló párosítása (október 6-7.)
Paraguay-Argentína
Uruguay-Kolumbia
Bolívia-Ecuador
Brazília-Chile
Még két forduló van hátra