Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Haladás - Vasas 1-0 (1-0)

2001.09.07. 20:29
A Borsodi Liga 8. fordulójának nyitótalálkozóján a Haladás, Preisingernek a 9. percben szerzett találatával legyőzte a Vasast. A magyar viszonylatban élvezetes találkozón, az angyalföldi legénység végig egyenrangú partner volt a mezőnyben, ám a kapu előtt rendre csődöt mondtak. Így a vendégek maradtak a tabella utolsó helyén, míg Keszei Ferenc együttese őrzi, lassan egy éve tartó hazai veretlenségét.
Mindkét együttes nagy iramban kezdte a találkozót. Már a 2. percben veszélyben forgott a Vasas kapuja, miután Leandró viharzott át a védelmen, ám lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Az ellenakcióból az egykor Szombathelyen is megforduló Tóth Norbert fejelt, ám ebből az akcióból sem született gól.

Nem úgy, a 9. percben. Gyors, kombinatív hazai akció futott a pályán, melynek végén Németh adott remek labdát a jobb oldalon felfutó Somfalvinak, akinek beadását a védők közül kilépő Preisinger 4 méterről helyezte az angyalföldiek kapujába.

A gól után is támadásban maradtak a hazaiak, ám komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Nota kapuja előtt. A félidő közepére alábbhagyott a Haladás lendülete, és ekkor már a fővárosiak is vezettek veszélyesebb akciókat. Ám próbálkozásaik vagy elkerülték a kaput, vagy Takács hárított.

A második játékrész első öt percében Nota és Preisinger volt a főszereplő. Előbb egy nagyszerű indítás után csúsztak össze - a Vasas kapusát percekig ápolták - majd pedig a hazaiak kedvence került nagy helyzetbe a tizenhatoson belül, ám lövését bravúrral hárította az angyalföldi kapus.

A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a nagy akarás néhol görcsösségbe csapott át. Egyik csapat játékosai sem riadtak meg a keményebb belemenésektől, ennek eredményeképpen a játékvezető bőséggel osztotta a sárgalapokat.

Zrlic pedig - törlesztésért jogosan - a pirosat is megkapta. Komjáti András hiába próbálta meg cserékkel frissíteni alakulatát, együttesének nem sikerült egyenlítenie. Ebben jelentős érdemeket szerzett a Hali kapusa, aki az utolsó percekben bravúrral hárította Maróti négy méterről leadott lövését.

Így a Haladás sikeresen őrzi lassan egy éve tartó hazai veretlenségét. A Vasas pedig - hiába volt mezőnyben egyenrangú partner - ismét vereséget szenvedett, így maradt a tabella utolsó helyén.

Haladás - Vasas 1-0 (1-0)
Haladás: Takács T. - Horváth A., Juhász, Leandro - Suriel (Takács B., 64.), Somfalvi (Japa 68.p), Némethy, Halmosi, Tóth P. - Preisinger, Arnon (Filipovic, 77.).
Vasas: Nota - Schindler, Herczeg, Juhár, Tóth A. - Simek, Polonkai (Maróti, 81.), Szili, Zabos, Tóth N. (Gyánó, 87.) - Zrlic.

Gólszerző: Preisinger (9.)
Sárga lap: Suriel (39.), Szili (50.), Preisinger (52.), Zrlic (60.), Zabos (64.), Takács B. (90.)
Piros lap: Zrlic (80.)