Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

A 'Lautern továbbra is száz százalékos

2001.09.09. 21:08
Megszakadt a Borussia Dortmund nagyszerű sorozata a Bundesliga ötödik fordulójában. A Matthias Sammer vezérelte társulat eddig nemcsak valamennyi mérkőzését megnyerte, de még gólt sem kapott. A sorozat épp a tavalyi bajnok, ám gyengébben rajtoló Bayern München ellen szakadt meg. Magyar szempontból ez a forduló azért volt különleges, mert Dárdai és Király is végig a pályán volt, ebben a szezonban először. A Kaiserslautern vasárnap fordított a Bremen ellen, így továbbra sem vesztettek még pontot ebben a szezonban, ennek megfelelően ők vezetik a tabellát.
A német lapok szuperrangadóként harangozták be a Dortmund és a Bayern München mérkőzését, és alig adtak arra valami esélyt, hogy a Bayern mindhárom pontot elhozza a Westfalen stadionból. A jóslatok azonban tévesnek bizonyultak, mert a Dortmund ezúttal gyengébb napot fogott ki.

A rekordösszegért vásárolt brazil Amorosót remekül semlegesítették a müncheniek, a cseh Jan Koller pedig a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta. A bajorok viszont kétszer is jól összpontosítottak. Az első félidőben egyetlen helyzetüket Szalihamidzsics értékesítette, a második játékrészben pedig a paraguayi Santa Cruz mattolta a hazai védelmet. Összességében nem hozott látványos futballt a meccs, a küzdelemre, és az iramra viszont a legcsekélyebb panasz sem merülhet fel.

Az Andy Brehme által gardírozott Kaiserlautern pedig gyorsan kihasználta az alkalmat, és ha nehezen is - 1-0-ról fordítottak 2-1-re -, de két vállra fektették a Brement - Lisztes csapatát, az előző fordulóban amúgy otthon kaptak ki -, így öt forduló után továbbra sem vesztettek pontot. Illik komolyan venni Lokvencéket, akár még a végelszámolásnál is.

A Leverkusen felzárkózott az élbolyhoz, miután az újonc Mönchengaldbach otthonában már a harmadik percben megszerezte - vitatható - büntetőből a vezetést. (Több gól nem született.) A Stuttgart idei harmadik gól nélküli döntetlenjét játszotta hazai környezetben, ezúttal a Hertha volt az ellenfél. A berliniek soraiban végig a pályán volt Király Gábor és Dárdai Pál is.

A fordulót megelőzően harmadik helyen álló Energie Cottbus 3-3-at ért el a gyengén rajtoló Wolfsburg ellen, így leszorult a dobogóról, de így is ötödikek. A gólokban ezúttal nem vállaltak a mieink fő szerepet. A Schalke 2-0-ra nyert Hamburgban a St. Pauli ellen, ezzel az újonccsapat továbbra is nyeretlen, és az utolsó helyre sodródott. A "kis" München az ugyancsak újonc Nürnberg ellen bizonyult jobbnak 1-0 arányban, így a Nürnberg is kieső helyen áll.

A Freiburg 1-1-et játszott a Rostockkal, a vasárnapi zárómeccsen pedig a Köln 2-1-re verte a Hamburgot. Mind a három gólt kölni futballista érte el, de Cullman a saját kapujába továbbított.