Márk
13 °C
28 °C

Pajkos már lát esélyt a Bordeaux ellen

2001.09.10. 15:26
Vasárnap Sochaux-ban járt Pajkos János, a Debreceni VSC labdarúgó csapatának vezetőedzője, aki a helyszínen tekintette meg a hajdúságiak UEFA Kupa ellenfelének, a Girondins Bordeaux-nak idegenbeli bajnoki mérkőzését. A szakvezető szerint van esélyük a debrecenieknek meglepetést szerezni, mivel a Bordeaux gyenge játékot mutatva szenvedett kettő nullás vereséget a házgazdáktól.
"Ha szervezetten védekezünk, s lelkesen, nagy összpontosítással játszunk, meglephetjük a Bordeaux-t"- állította Pajkos János, a Debreceni VSC labdarúgócsapatának vezetőedzője az MTI-nek, miután hazatért Sochaux-ból. A szakvezető vasárnap a DVSC csütörtöki UEFA Kupa ellenfelét, a Girondins Bordeaux bajnoki mérkőzését tekintette meg. Magán a mérkőzésen a Sochaux végig jobban játszott, és végül 2-0-ra verte Dugarryékat.

Az edző szerint a Bordeaux lebecsülte ellenfelét, később pedig már nem tudtak javítani, mivel, ahogy ez szokott lenni, már semmi sem sikerült a csatároknak, akik az ellenfél kapuja előtt még helyzetet is alig tudtak kialakítani. Csapata számára remek példának tartja a győztes Sochaux együttesét, amely győzelmét rendkívül fegyelmezett játékának köszönhette.
"A lelkesedéssel, az összpontosítással nálunk sem volt baj szombaton, az Üllői úti, Fradi elleni győztes meccsen, ennek alapján mondom: látok esélyt a franciák ellen"- szűrte le a tanulságot a mérkőzésből Pajkos.

A szakvezető a Monte-Carlóban megtartott sorsolás után még sokkal pesszimistábban látta csapata továbbjutási esélyeit az UEFA Kupa első fordulójából. A párosítás után még annyit nyilatkozott, hogy "nincsenek illúziói a továbbjutást illetően". A tréner akkori nyilatkozata szerint legfeljebb abban reménykedhetnek, hogy a világsztárokkal teletűzdelt franciák az első meccsen lebecsülik a DVSC-t, amely szervezett védekezéssel, minimális vereséggel megúszhatja a bordeaux-i kirándulást.

A tréner véleményének változása mögött a két csapat ellenkező bajnoki szereplése húzódik meg. A Bordeaux a francia bajnokságban a hatodik forduló után, hat pontot gyűjtve a tizennegyedik helyen áll. A Debrecen viszont kezd magára találni a honi pontvadászatban, legutóbb éppen a bajnoki cím védőjét, a Ferencvárost verték idegenben egy nullra.

Persze kérdés, hogy a két bajnokság ilyen formán mennyire összehasonlítható, illetve, hogy a valóban gyengélkedő Bordeaux még ebben az állapotában is mennyivel jobb a magyar bajnokság kilencedik helyezettjénél? A kérdésekre az első, csütörtök este, 19. órakor kezdődő összecsapáson választ kapunk.