Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Százezer dollárt remél a Debrecen a terrorakció miatt elmaradt UEFA-találkozóért

2001.09.13. 18:48
Az UEFA Kupában érdekelt Debreceni VSC hozzávetőlegesen 80-100 ezer dolláros kárpótlásra számít az UEFA-tól, miután az Európai Labdarúgó Szövetség illetékesei bejelentették, hogy megtérítik a csapatoknak a terrortámadás miatt elmaradt mérkőzések miatt feleslegesen keletkezett költségeiket.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kárpótolni kívánja azokat a klubokat, amelyek az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatti halasztás bejelentése előtt már elutaztak a szerdáról és csütörtökről elhalasztott Bajnokok Ligája illetve UEFA Kupa-mérkőzésekre. A Reuters szerint a kárpótlásra szánt összeg elérheti akár a 7 millió dollárt is.

Az UEFA Kupában érdekelt egyetlen magyar csapat, a Debreceni VSC szerdán délben a bordeaux-i repülőtéren értesült a halasztásról, így a küldöttség kétórás várakozás után hazaindult. Makray Balázs ügyvezető igazgató az MTI-nek azt mondta, hogy hivatalosan még nem tájékoztatták a klubot a kárpótlásról, de ha az összeget egyenlő arányban osztják el a csapatok között, akkor nem éri őket anyagi veszteség.

A debreceni vezető szerint amennyiben 80-100 ezer dollár körüli összeget kapnak, nem fizetnek rá a fölösleges franciaországi utazásra. A hajdúságiak mindenesetre az őket elkísérő szurkolóknak megígérték, hogy jövő héten ingyen utazhatnak el a mérkőzés helyszínére.

A negyvenhárom UEFA Kupa-találkozót szövetség döntése értemében szeptember 20-án játsszák le, míg a BL-ben október 10-én kerül sor az elmaradt nyolc összecsapásra. Az UEFA azt is közölte, hogy a rajongóknak kedvenc klubjukhoz kell fordulniuk az esetleges költségtérítés ügyében.