Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kiütéses debreceni győzelem az UTE ellen

2001.09.16. 20:21
A Debrecen megmutatta szurkolóinak, hogy a múlt heti Fradi elleni diadal nem a véletlen műve volt. A Loki végig magabiztosan játszva verte az ezúttal nagyon indiszponáltan játszó Újpestet. A fővárosiak nem is emlékeztettek az elmúlt hetekben látott csapatra, mely hazai pályán verte a ZTE-t, és iskolázta le a Kispestet.
Villámgyors hazai akció végén, már az 5. percben előnybe került a Debrecen. Szatmári húzta meg a jobb oldalon, középre adását Majoros átlépte - ezzel megzavarva a teljes újpesti védelmet - majd Tiber passzolt tovább Nenadichoz, aki két méterről nem hibázott.

A gól megzavarta a vendégeket, akiknek percekbe tellett, mire rendezni tudták soraikat. Hiába birtokolta többet a labdát az Újpest, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a Loki visszaállt a saját térfelére és kontrákkal próbálta zavarba hozni a vendégeket.

Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy egygólos hazai előnnyel zárul a félidő, Erős buktatta Sketiant a kaputól 30 méterre. A labda mögé Plókai állt, és bődületes erejű lövést küldött kapura. A labda a felső lécet is érintve vágódott a hálóba, Posza mindössze szemmel kísérte a labdát.

A második játékrészre Kisteleki István cserékkel próbálta frissíteni csapatát, és együttese nagyobb tempóban is kezdett el játszani, ám komoly lehetőségig nem jutottak el. Viszont szűk egyórányi játszadozás után növelte előnyét a Debrecen. Sketiani beadását a teljesen szabadon hagyott Tiber fejelte a kapuba.

Kilenc perc múlva ismét a Vasastól igazolt csatár volt a főszereplő, miután sarokkal passzolt Böőr elé, aki közel 20 méterről ritkán látható nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A gólok után az UTE feladta a meccset és már csak a számukra megváltást hozó hármas sípszót várták. Kisteleki István pedig elgondolkozhat, vajon melyik az ő csapata: Amelyik jó játékkal, simán nyer Zalaegerszegen vagy a Debrecenben látott_

Debrecen - Újpest 4-0 (2-0)
Debrecen, 6.000 néző, vezette: Bukovics

DVSC: Balogh J. - Szatmári, Kuttor, Plókai - Böőr, Vadicska, Majoros, Sketiani - Nenadic, Bajzát, Tiber (Ulveczki, 78.).
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Pető Z., Lőw (Korolovszky, 46.) - Erős K., Galaschek, Kunzo, Szélesi - Tokody (Herczeg, 46.), Vagner (Poljakovic, 75)

Gólszerzők: Nenadic (5.), Plókai (45.), Tiber (58.), Böőr (67.).).
Sárga lap: Sketiani (40.), Tokody (62.)