Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ötössel szakította meg az MTK a Haladás veretlenségét

2001.09.21. 20:25
Kapcsolódó cikkek (1)
Az eddig mindössze egyetlen vereséget begyűjtő listavezető MTK nem kapott könnyű ellenfelet a forduló nyitómeccsén a Haladás személyében. A szombathelyiek ugyanis több mint egy esztendeje nem kaptak ki saját pályájukon, igaz ebben a másodosztályú meccsek is benne vannak. Az újonccsapat ráadásképpen olykor lendületes, mi több, látványos játékkal fektette két vállra ellenfeleit. A tartalékos együttes azonban ezúttal alárendelt szerepet játszott, és az MTK megérdemelten nyert, ezzel pedig megszilárdította vezető helyét.
A Haladás ebben a szezonban mindössze csak a Debrecen ellen veszített pontot hazai pályán, további négy meccsét megnyerte. Az MTK eddigi egyetlen vereségét ugyan idegenben gyűjtötte össze, de még a harmadik a fordulóban, amikor is az akkor még menetelő ZTE otthonába látogatott.

Szokatlan ünnepséggel kezdődött a találkozó, mert idehaza furcsa, hogy egy korábban az ellenfélhez igazolt játékost ne fújoljanak. Ezúttal azonban ez is megtörtént, a válogatottságot a héten lemondó Illést ugyanis nagy tapssal fogadták. Ebben nyilvánvalóan az is közrejátszott, hogy a kék-fehérek tízese a négyszázadik élvonalbeli találkozóján szerepelt.

A Haladás öt meghatározó játékosát volt kénytelen nélkülözni, a másik Bognár György pedig inkább a fiataloknak szavazott bizalmat, bár őt is kellemetlenül érintette, hogy állkapocs-törése miatt Füzi nem jelölhette a kezdő. Bognár kijelentette amúgy a meccs előtt, hogy nekik kizárólag a három pont a megfelelő teljesítmény.

Csapata pedig meg is fogadta a mester szavát, hiszen Ferenczi révén rögtön az elején - egy szabadrúgást passzolt az ötösről a kapuba - vezetést szereztek. A haladás ezek után sem csipkedte sokkal jobban magát, és lényegében csak a szöglet utáni kavarodások voltak említésre méltók velük kapcsolatosan. A fővárosiak ellenben egyre másra szövögették akciójukat. Ferenczi kétszer veszélyeztetett - mindkétszer a nagyon agilisan játszó Kanta baloldalról érkező labdáját fejelte mellé -, Zavadszky is növelhette volna az előnyt, de nekik még nem sikerült.

Nem úgy, mint Czvitkovicsnak, aki Győritől kapott remek passzt a tizenhatoson belül, és miután kapura fordult, még akkor sem támadták meg a védők, ő pedig így biztosan lőtt a vetődő Takács mellett a hálóba. Nem sokkal később szépíthettek volna a hazaiak, de Tóth lövése a kapufán csattant, így az MTK nyugodtan térhetett pihenőre.

A második negyvenöt percben sem változott a játék képe, a Haladás próbálkozott, de komoly lehetőségig nem jutott. Az MTK viszont tetszés szerint érte el góljait. Előbb Illés kiugratását lőtte a kapuba Ferenczi, majd a jubiláns terelte el a labdát Takács mellett négy méterről. Nem volt egy súlycsoportban a két társulat, és a hazaiak látva mindezt: el is vesztették a kedvüket. Ferenczi pedig újra büntetett.

Az MTK a végén örömfocit játszott, Keszei Ferenc társulata pedig annak örülhetett, hogy nem kap mg nagyobb verést. A csapatot ráadásképpen újabb sérülések tizedelték, így a nézők szomorúan konstatálhatták: haladásra még várni kell abban tekintetben, hogy tartalékosan is méltó partnere legyenek a jobb játékerőt képviselő ellenfeleknek.

Jegyzőkönyv
Haladás-MTK 0-5 (0-2)
Szombathely, 8000 néző, V: Juhos
Haladás: Takács - Juhász, Horváth A., Kaj, Nagy G., - Tóth, Suriel, Nagy L., Halmosi - Preisinger, Varga
MTK: Hajdu - Horváth L., Szmiljanics, Komlósi - Zavadszky, Jezdimirovics, Győri, Illés, Kanta - Ferenczi, Cvitkovics
Gólszerző: Ferenczi a 4., 61., 69., Czitkovics a 42., Illés a 65., percben
Sárga lap: Komlósi