Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ronaldo visszatért

2001.09.21. 13:32
Az Inter csütörtöki UEFA Kupa-mérkőzésén, az előrejelzéseknek megfelelően több mint másfél éves kihagyás után visszatért a brazil Ronaldo. Az Inter 3-0-ra verte a román FC Brasóvot, de ez a meccs az aranylabdás klasszis miatt volt történelmi jelentőségű. Aki eddig kételkedett benne, az most láthatta: egy gramm súlyfelesleg sincs rajta, a gyorsasága sem kopott meg, a kapu előtt azonban még egy kissé bizonytalan volt.
Ronaldo idestova másfél éve téma Olaszországba, különböző mendemondák látnak róla napvilágot, hiszen másfél éve, második térdsérülése után nem lépett pályára. Erre a szezonra ígérték felépülését, és ha edzőmeccseken játszott is, bajnokin eddig még nem szavazott neki bizalmat Hector Cúper vezetőedző.

A Valenciától érkezett argentin szakvezető azzal magyarázta a csatár mellőzését, hogy még nem teljes értékű, és vétek lenne csak pillanatokra bedobni őt. Aztán a hét közepén már ő is úgy vélekedett, hogy ezen a meccsen bizalmat szavaz neki. És a pillanat elékezett.

Melegíteni küldte őt a második félidő elején, és a 61. percben Adriano száma a magasba emelkedett, és az oly régen várt kilences is. Ronaldo visszatért. Leírhatatlan színű cipőben - a piros és sárga közti átmenetben -, ugyanolyan tar fejjel, ahogyan megismertük, és ahogyan befutott.

Rögtön csinált két remek cselt, az Eurosport külön kamerát állított rá, a riporter zengedezett a gyorsaságáról, úgy tűnt, mintha állnának mellette a román védők. Arról is meggyőződhetünk, hogy a lába bírja a terhelést, mert egyszer kapott egy hatalmasat, de meg sem kottyant neki. Két lövése volt, ám a színes bőrű román hálóőr mindkét kísérletét hárította. Nincs rajta - a korábbi híresztelések ellentétben - súlyfelesleg, egyszóval, Ronaldo majdnem a régi. Azért csak majdnem, mert a kapu előtt még hiányzik neki a meccsrutin.

A szurkolók szinte végig tapsolták a megmozdulásait, a labdaszedők valósággal ujjongtak, ő is mosolygott, amikor nyilatkozott, Cúper sem titkolta elégedettségét, de a legboldogabb alighanem az a román játékos lehet, aki megkapta a mezét.