Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Meddő maradt a Videoton fölénye

2001.09.22. 20:52
A Borsodi Liga tizedik fordulójában a Videoton bár sokkal többet támadott, csupán gól nélküli döntetlent ért el a Kispest Honvéd csapatával szemben. A hazaiak bár közelebb álltak a győzelemhez, de helyzetkihasználásuk ezen az estén elégtelen volt.
A mérkőzés a hazaiak rohamaival indult, látszott, hogy aVideoton gyorsan el akarja dönteni mérkőzés sorsát. A 19. percben Usvat átadásával Terjék fordult le védőjéről, és óriási helyzetben, 12 méterről a kapu fölé lőtt. A 40. percben Komódi jobboldali szögletét Tímár az ötösről a földre fejelte, Udvarácz vert helyzetben volt, a labda azonban a kapu fölé szállt.

A második félidőben továbbra is Videoton támadt többet. A 65. percben újabb hazai helyzet maradt kihasználatlanul: Pomper 22 méterről nagy erejű lövést zúdított kapura, a labda azonban elsüvített a kapu felett. Három perc múlva Kovács B. indításával Faragó hagyta faképnél Viloticot, éles szögből, öt méterről kapura lőtt, Végh bravúrral, lábbal hárított. A 76. percben Szlezák balról ívelt be szabadrúgást, amely átszállt a védők felett és a jobb oldalon Tímár az ötösről fejelt a jobb kapufa mellé.

Meglepetésre a gyengélkedő Kispest ellen a fehérváriak hazai pályán csupán egy csatárral igyekeztek kiharcolni a győzelmet. Ez a taktikai húzás nem vált be, mert a kispestiek lelkesen, nagy akarattal játszottak, és megérdemelten szerezték meg az egyik pontot.

Jegyzőkönyv:
Videoton - Kispest-Honvéd 0-0
Székesfehérvár, 3000 néző, V: Dubraviczky
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai, Csató, Némedi, Komódi, Usvat (Leo, 64.) - Terjék (Földes, a szünetben)
Kispest-Honvéd: Udvarácz - Babos (Lipták, 79.), Téger, Lőrinc, Müller - Pintér, Bálint, Aranyos (Füzi K., 72.), Goncalves (Kovács B., 6.) - Faragó, Sasu
Sárga lap: Tímár (90.), illetve Bálint (57.), Sasu (80.)