Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Főszerepben ismét Hanacsek

2001.09.23. 21:40
A magyar labdarúgó-bajnokság tizedeik fordulójának záró mérkőzésén a Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel. Az első félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést Kerényi fejesével. A második félidőben Hanacsek játékvezetőé volt a főszerep. Az ötödik fordulóban, az MTK-Kispest mérkőzésen tíz sárga- és négy piros lapot kiosztó bíró először kiállította a hazaiaktól Cvetkovicsot, majd a vendégektől Tibert. A Debrecen végül Radojicic góljával egyenlített.
Minden mérkőzésen az életben maradás a tét a Vasas számára, hiszen a piros-kékek mindössze egy győzelmet arattak az idei pontvadászatban, viszont nyolcszor vesztesen hagyták el a játékteret. Komjáti András vezetőedző ezúttal már számíthatott a válogatott védő, Juhár Tamás játékára, a csatársorban pedig a fiatal Gyánó-Maróti kettős kapott bizonyítási lehetőséget.

A vendég debreceniek felejteni érkeztek Angyalföldre. Legalábbis a csütörtöki bordeaux-i kupafiaskót feltétlenül, ami nem is csoda, mivel a Loki öt kapott góllal térhetett haza Franciaországból. A Vasas azonban nem Bordeaux szintű csapat, ezért minden esélyük megvolt a hajdúságiaknak, hogy folytassák nagyszerű bajnoki sorozatukat (az FTC-t 1-0-ra, az UTE-t 4-0-ra verték), és pontokkal térjenek haza.

Az első félórában inkább a hazaiak támadtak, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni. Leginkább Polonkai megmozdulása veszélyeztette a kaput, a Vasas középpályása azonban tíz méterről a kivetődő Balogh kapusba lőtte a labdát. A 30. percben "megtört a jég", és megszerezte a vezetést a hazai csapat. Tóth Norbert kapu elé ívelt szabadrúgását Kerényi hat méterről bólintotta a kapu jobb sarkába (1-0).

Öt perc múlva egyenlíthetett volna a Debrecen. Majoros beadását Nota Szatmári elé ütötte, aki Plókaihoz passzolt. A debreceni hátvéd lövésre szánta el magát, de tízméteres bombája felső lécen csattant.

A második félidő tizedik percében Tiber végzett el a Vasas kapujától 35 méterre szabadrúgást. Élesen meglőtt labdája Nota kezéről a felső kapufára s onnan a mezőnybe vágódott.

A 75. percben Simek jobb oldali beadását követően Maróti kapásból a felső kapufára bombázott. Nyolc perccel később Cvetkovic kézzel akadályozott meg egy debreceni támadást, amiért sárga lapot kapott. Mivel neki ez volt a második, Hanacsek játékvezető kiállította.

Három perccel a kiállítás után máris kihasználta az emberelőnyt vendégcsapat. A 86. percben Plókai szabadrúgásból, a jobb oldalról ívelt a Vasas kapuja elé, Radojicic az ötös bal oldali sarkáról, kapásból a bal sarokba küldte a labdát (1-1).

A 88. percben ismét a játékvezetőé volt a főszerep. Tiber cselezgetett a pálya jobb oldalán, de túlvezette a labdát az oldalvonalon. Ezt követően reklamált, és megsértette a játékvezető asszisztensét, ezért Hanacsek a piros lapot mutatta fel neki.

Jegyzőkönyv

Vasas-Debrecen 1-1 (1-0)
Fáy u., 500 néző, V: Hanacsek
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Cvetkovic - Simek, Kerényi (Hegedűs, 76.), Polonkai, Tóth N. - Maróti (Andre, 83.), Gyánó (Zsolnai, 90.)
Debrecen: Balogh - Vadicska, Kuttor, Szatmári - Bernáth (Ulveczki, 66.), Plókai, Majoros (Radojicic, 66.), Böőr - Bajzát, Kerekes (Nenadic, 57.), Tiber
gólszerzők: Kerényi (31.), illetve Radojicic (86.)
sárga lap: Cvetkovic (45., 83.), Kerényi (53.), illetve Vadicska (48.), Radojicic (87.)
piros lap: Cvetkovic (83.), illetve Tiber (88.)