Sára, Márió
2 °C
6 °C

Szakít az In-Kal a Fradival

2001.09.24. 20:41
Különös, de nem példátlan botrány volt a hétvégi Ferencváros-Győr meccsen. A Fradi már 3-0-ra vezetett - végül 3-1-re nyert -, amikor a hetvenedik perc tájékán egymásnak estek a szurkolók. Pofonok csattantak, menekültek a szektorból. Az incidens után a biztosítás eddigi felelőse, az In-Kal vezetője, Lasz György bejelentette: visszalép a feladattól.
Két éve egy pofon csattant el a Fradi-szurkolók között a lelátón, és az eseményben az volt a különösen megdöbbentő, hogy egy idős urat - felesége szeme láttára - vert meg egy fiatal, kopaszra nyírt másik drukker. Akkor azt hihettük, hogy ilyesmi még egyszer nem fordulhat elő.

Szeiler: szurkolókat veszítettünk

Tévedtünk. Most nem egy pofon csattant el. A hétvégén biztos Fradi vezetésnél ismét összetűzésbe kerültek - ha igazak a hírek - az öregek és a fiatalok. A meccs után maga Szeiler József, a kft ügyvezetője is kikelt önmagából, és azt mondta: tűrhetetlen, hogy tíz hülye gyerek tönkreteszi mások szórakozását. Azt is megjegyezte: a győzelem ellenére szurkolókat veszítettek. Az idősek mindeközben perrel fenyegetőztek. Szeiler ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, és azt is kilátásba helyzete, hogy szankcionálnak is.

A vizsgálat hétfőn meg is kezdődött, és a stadiont eddig biztosító In-Kal Security visszalép. Lasz György az MTI-nek kifejtette: "azért született meg ez a döntés, mert az utóbbi időben egyes szurkolók rendre kísérletet tettek a stadion belső rendjének megbontására. A biztonsági szakemberek felléptek a kezdeményezések ellen, amit az állítólagos drukkerek nem néztek jó szemmel." Azt sem tartotta kizártnak, hogy azért kezdeményezték a verekedést, hogy lejárassák a cégét.

A következő ellenfele az Újpest lesz a Fradinak

Szeiler József higgadtabb volt, még egy találkozón értékelni fogja az eseményeket. Azt azonban még nem tudta, hogy melyik céget kérik fel a stadion biztonságának ellátására. Az idő viszont sürgeti, hiszen a Magyar Kupában a nagy rivális Újpesttel méri össze erejét a zöld-fehér társulat, október 10-én.