Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Fehérnek nem kellett a szupergázsi

2001.09.26. 15:47
Fehér Miklós három éve 750 ezer dollárért szerződött Portóba a Győrből, ezzel pedig az utóbbi évek legdrágább játékosa volt. Fehér aztán nem kapott lehetőséget az egykori BEK-győztesnél, így tavaly kölcsönadták. Bragában azonban szárnyakat kapott, és 14 góljával versenyben volt a gólkirályi címért, emellett a válogatottban három gólt ért el. Ezek után visszarendelték Portóba, ám nem fogadta el a klub négyéves - pénzügyileg kimagasló - ajánlatát, ezért a tartalékok közé száműzték. Az Indexnek nyilatkozott a jövőjéről.
Fehér Miklóst itthon a legtehetségesebb játékosok között tartották számon, és a csatárt a Bajnokok Ligájában szereplő Porto együttese igazolta le három éve 750 ezer dollárért. Fehér a válogatottban sem vallott kudarcot, hiszen a litvánok elleni kaunasi meccsen háromszor talált a hálóba. A Bragában is remekelt, még a Barcelonával is kapcsolatba hozták.

Nem élvezte a bizalmat és az odafigyelést

Fehér Miklós három éve szerződött Portóba a Győrből
Aztán visszarendelte anyaegyesülete Portóba, újabb négyéves szerződést szerettek volna aláíratni vele, viszont ő nemet mondott. Az Indexnek minderről kifejtette, hogy azért választotta ezt a kétségkívül furcsa megoldást, mert nem érezte a bizalmat, és olykor oda sem figyeltek rá.

Beismerte, hogy magyar viszonylatban rekordösszegű fizetést tehetett volna zsebre - közvetlen a sztárok kaptak volna nála kevesebbet -, de mint mondta, számára nem motiváló tényező az, ha a kispadon ül évekig. Arra pedig nem látott garanciát a némiképp hűvös fogadtatás után, hogy játszani fog. Úgy érezte, hogy megint üzletelni szeretnének vele. Így pedig megint be kellett volna illeszkedni egy számára új közegben, mint már eddig többször.

A Barcelona-szerződésnek nem volt realitása

Arra is felhívta a figyelmet, hogy kifejezetten hátrányos volt számára, hogy ő a Vega iroda egyik menedzseltje, mert a klub és az iroda összekülönbözött, minek során portugál válogatott játékosok sora lett kegyvesztett a kék-fehéreknél.

Fehér azt sem titkolta, hogy hízelgő számára, ha vele kapcsolatosan megjelenik a Barcelona vagy más neves egyesület neve, de nem tulajdonított ennek nagyobb jelentőséget, hiszen biztos volt benne, hogy például a katalán együtteshez való szerződésének nem sok realitása van.

Először játszott az idényben

Fehér kitért arra is, hogy ő maga is kínosnak tartotta a tbiliszi vereséget, és nagyon sajnálta, hogy nem léphetett pályára, de ebben nyilvánvalóan az akadályozta meg, hogy akkor még a Portóban nem kapott lehetőséget. Azóta valamelyest változott a helyzete, a múlt fordulóban ugyanis a másod osztályban szereplő második csapatban helyet kapott.

"Csereként álltam be, adtam egy gólpasszt, ezenkívül semmi különös nem történt. Meglepett, hogy megenyhültek a vezetők, lehet, hogy úgy gondolták, hogy már kellőképpen megbüntettek. Az is lehet, hogy rájöttek, ha nem játszom, nem tudnak majd eladni" - magyarázta.

A magyar élvonalba aligha tér vissza

A válogatott csatár bízik abban, hogy decemberben rendeződik a sorsa, mert akkor várhatóan mindenképpen el akarják adni őt, hiszen így jól járhat a klub, a szerződése értelmében még pénzt kérhet érte. A szabály ugyanis azt mondja ki, hogy lejárt szerződésű labdarúgóért nem kérhet pénzt az egyesülete.

Felvetésünkre miszerint itthon alighanem valamennyi csapat tárt karokkal várja, csak annyit mondott: örül neki, de egyáltalán nem tartja valószínűnek, hogy visszatér a magyar élvonalba.