Bernadett
0 °C
4 °C
Jégkorong
Percről Percre

Öt perc alatt nyert a ZTE a nyugati rangadón

2001.09.28. 20:16
A Zalaegerszeg remekül kezdte a bajnokságot, sokáig az első helyen állt, a csapat azonban ezek után hullámvölgybe került, négy legutóbbi meccsét egyaránt elveszítette. A Haladás ellen így kizárólag a győzelem volt elfogadható Bozsik Péter társulatától. A három pontot, ha nem is könnyen - vitatott gólokkal -, de megszerezte a ZTE. Kérdés, hogy a mostani siker ellenére a vezetők mennyire büntetik a játékosokat rossz sorozat miatt.
A Zalaegerszegnek a Haladás elleni nyugati rangadón kötelező volt a három pont begyűjtése, különben még az is szóba került, hogy mérsékelik a játékosok fizetését, és hogy Bozsik Péternek is el kell hagynia a kispadot. (Büntetést egyébként alighanem kapnak a futballisták) Az egerszegiek esélyeit növelte, hogy újra a legjobb összeállításukban vehették fel a küzdelmet - visszatért Urbán is -, másrészt a Haladás ezúttal is több meghatározó játékosát nélkülözte.

Attól azonban joggal tarthattak a hazai nézők, hogy a győzelmi kényszer görcsösséget vált ki a csapatból. Nem is tévedtek, hiszen hiába játszott fölényben a ZTE az első húsz percben, a komoly lehetőségek a Haladás előtt adódtak. Ám sem Halmosi, sem Horváth nem használta ki a kedvező alkalmat.

Aztán öt perc alatt megváltozott a játék képe. Kevéssel az első fél óra vége előtt Waltner végzett el gyorsan egy szabadrúgást a kaputól húsz méterre, Egressy kilépett a meglepett védők közül és elpasszolta a labdát Takács mellett. (Nem kizárt, hogy mozgott a labda, ám az eset közelében tartózkodó Ábrahám érvényesnek minősítette a találatot.)

A következő támadásból ismét gólt ért el a ZTE. Kenesei kapott labdát a bal oldalon, egy csel után középre játszott, az érkező - kisodródott - Egressy Waltnerhez továbbított, aki öt méterről a kapu közepébe lőtt.

A második félidőben a ZTE már nyugodtan játszhatott, a Haladás erőlködött, de nagy erőket nem mozgósított annak érdekében szépítsen. Aztán váratlanul találtak egy gólt. Urbán rosszul fejelte ki a labdát egy szabadrúgás után, Nagy pedig egyből a kapuba vágta.

A hajrában az amúgy sem magas színvonal még inkább visszaesett - mindössze két helyzet alakult ki a kapuk előtt -, a hazaiak a tűzzel játszottak, a Haladás fölénybe került, ám a vége előtt újabb gólt kaptak, így vesztesen távoztak a "szomszédvárból". Négy elbukott meccs után korántsem kimagasló játékkal nyert a ZTE, és előreléphetnek a tabellán.

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszeg-Haladás (2-0) 3-1
Zalaegerszeg (stadium), 8.500 néző
ZTE: Turi - Kocsárdi, Urbán, Telek, Szamosi - Babati (Bonchis, 70.), Molnár B., Balog Cs., Egressy (Róth, 77.) - Kenesei K. (Radu Sabo, 70.), Waltner.
Haladás: Takács T. - Nagy G., Horváth A. (Lukács T., 68.), Juhász, Leandro - Kaj, Takács B. (Suriel, 75.), Tóth P., Kőrösi - Varga A. (Nagy L., 54.), Halmosi.
Gólszerzők: Egressy (29.), Waltner (33.), Bonchis (91.), ill. Nagy L. (65.)
Sárga lap: Balog Cs. (81.)