Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Elkerült az utolsó helyről a Vasas

2001.09.29. 19:24
A bajnokság két utolsó helyezettje csapott össze Győrben, a találkozó tétje viszont igen nagy volt, hiszen amennyiben a sereghajtó Vasas megint vereséget szenved, akkor már a hazaiakkal szemben is hat pont hátrányba kerül. A Győrnek pedig idei első hazai győzelmének megszerzéséhez, és a középmezőnyhöz való felzárkózáshoz ennél kedvezőbb alkalmat keresni sem lehetett. A tervek azonban zátonyra futottak, és a lelkesen játszó Vasas mindhárom pontot hazavihette, így pontszámban nemcsak beérte az ETO-t, de meg is előzte.
A héten sem honolt nyugalom Győrben, bár az utóbbi időszakhoz képest a csapat viszonylag kiegyensúlyozottabban készülődhetett. Most ugyanis "csak" az elnökség mondott le "titokban". (Később jelentik majd be a határozatot) Ám a gárda aligha tudta mindettől függetleníteni magát, mert a hét közben az alacsonyabb osztályban szereplő Bodajk ellen sem volt képes nyerni.

Az első félidőben nagyjából hozta gyenge formáját a Győr. A Vasas sem kezdett igazán huszáros rohamokkal, de ők legalább kihasználták helyzeteiket. A mostanság nem tündöklő Tóth Norbert ugyanis a félidő derekén megszerezte a vezetést a piros-kékeknek. A bekapott gól után jobban csipkedte magát a Győr, Baumgartner révén egyenlített is, de a félidőt mégis hátránnyal zárták, mert a védők buta hibát vétetek.

A fiatal Gyánó kevergetett a büntető területen belül, a védők pedig buktatták. A tizenegyest Tóth lőtte magabiztosan a kapuba. Ezzel viszont még nem ért véget a Győr vesszőfutása. A második félidő közepén André kitűnő keresztlabdájával Polonkai lépett ki a fellazult védelem közül, majd Sebők fölött a kapuba emelt.

A kétgólos hátrány megoldhatatlan feladat állította a hazaiakat, és ha a szépítés sikerült is, lényegében nem forgott veszélybe a lelkes Vasas első idei idegenbeli sikere. Győrben pedig a válság egyre mélyül, és pillanatnyilag úgy tűnik, a kilábalás hosszabb időt vesz igénybe. A legjobbkor jön a kéthetes szünet a zöld-fehéreknek. Komjáti András ellenben elégedett lehet harcos csapatával.

Jegyzőkönyv
Győri ETO-Vasas 2-3 (1-2)
Győr, 2000 néző, V: Bede
Győri ETO: Sebők - Böjte, Stark, Bognár - Farkas, Baumgartner, Golovic, Szanyó (Dulcea, a szünetben), Lakos (Károlyi, a szünetben) - Nicsenko, Vayer (Rósa, 70.)
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Andre - Maróti (Mitrovic, 92.), Tóth N., Polonkai, Kerényi - Zrlic (Hegedűs, 91.), Gyánó (Zsolnai, 69.)
Gólszerzők: Baumgartner (39.), Stark (86., 11-esből), illetve Tóth N. (27., 45., 11-esből), Polonkai (68.)
Kiállítva: Stark (92.)
Sárga lap: Golovic (8.), Stark (49., 92.), Rósa (90.), illetve Schindler (24.), Nota (86.)