Emőke
-4 °C
9 °C

Egy csapat volt a pályán Debrecenben

2001.09.30. 20:29
Miután a Debrecen emelt fejjel, és 3-1-es győzelemmel elbúcsúzott az UEFA-kupától, nem maradt más hátra számukra, mint a bajnokságra koncentrálni erőiket. A Loki a rossz rajt után meg is kezdte a középmezőnyhöz való felzárkózást, olyannyira, hogy ezen a találkozón már az volt a tét, hogy egy esetleges siker esetén, a hatodik helyre lépnek előre. A Sopron persze ehhez nem volt a legkellemesebb partner, mert az utóbbi - hazai - meccsüket leszámítva Somogyiék is eredményesen játszottak. Debrecenben viszont csak árnyéka volt önmagának a társulat.
Miután a Debrecen a Bordeaux ellen - csak emlékeztetőül: 3-1-re nyertek a mieink - csütörtökön meglehetősen kihajtotta magát, nagy kérdése volt a mérkőzésnek, mennyire tudta kipihenni magát a gárda. A lelkes közönség a franciák ellen vitathatatlanul visszatért a csapathoz, és ez mindenképpen hajtóerőt jelenthetett a számukra. Persze a Sopront sem kellett félteni, hiszen két legutóbbi idegenbeli meccsét megnyerte.

A Sopron azonban ezúttal az első félidőben szinte semmit sem mutatott, végigvédekezték azt, mindössze egyszer lépték át a félvonalat. A Loki ellenben ott folytatta, ahol a csütörtökön abbahagyta. Számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket, de rendre kis is hagyta.

Különösen Bajzát - ő nem tehette sokáig, hiszen Salagean kegyetlenül megrúgta, kórházba kellett szállítani a játékost - és Kerekes jeleskedett e tekintetben, de fel sem lehetne sorolni azok nevét, akik kecsegtető lehetőségeket hibáztak el. Ugyanakkor ki kell emelni mindenképpen Horváth Tamás bravúrjait, aki nélkül igen méretes zakót is kaphatott volna a vendégcsapat. Még egy veszteség érte a hazaiakat, Szathmári térde ugyanis kifordult.

A Sopronnak ahogy már említettük: egyszer adódott komoly alkalma a gólszerzésre, ám ekkor Tóth Mihály három méterről a kapusba lőtt. A második félidőben sem állt változás a játékba, a Debrecen támadott, Kerekes pedig az első negyedórában két újabb ziccert hagyott ki, utóbb a kapufát találta el, igaz ekkor Szabados önmagát sem kímélve vetődött elé.

A mérkőzés aztán a második félidő közepén dőlt el, ekkor ugyanis a szlovák válogatott középpályás higgadtnak bizonyult egy nagy helyzetnél, amit értékesített is. A Sopron erejéből ma igen kevésre futotta - jóllehet öt perccel a találat után Tóth óriási kapufát lőtt -, a Loki csatárai viszont ha figyelmesebbek, és jobban koncentrálnak, akár gólarányt is javíthattak volna.

Debrecen-Sopron 1-0 (0-0)
Debrecen, 4500 néző, V: Megyebíró

Debrecen: Bíró - Vadicska, Kuttor, Szatmári (Aleksic, a szünetben) - Bernáth, Plókai, Majoros (Ulveczki, 80.), Sketiani - Bajzát (Berecz, 32.), Kerekes, Böőr
Sopron: Horváth T. - Szabados, Salagean (Perger, 69.), Varga K. - Orabinec (Bognár, 76.), Horváth R., Csiszár, Vincze, Tóth I. - Sira (Bausz, 61.), Tóth M.

Gólszerző: Majoros (68.)
Sárga lap: Majoros (38.), illetve Salagean (29.), Tóth M. (40.), Vincze (53.), Varga K. (58.)