Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Július óta nyeretlen a Kispest

2001.09.30. 18:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Az edzőcsere utáni első győzelmére készült a Kispest, miután Glázer Róbert vezetésével eddig mindössze egy pontra futotta erejéből a csapatnak. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, már csak amiatt sem, mert a Dunaferr a ZTE elleni győzelmével úgy tűnt: kilábalt a válságból, és elkezdte a felzárkózást a mezőny első feléhez. Kispesten viszont megtört a két évvel ezelőtti bajnok lendülete, mert egy alacsony színvonalú meccsen csupán döntetlenre futotta erejéből.
Mindkét csapat nagy kátyúba került jó kezdés után. A Kispest a Ferencváros valamint a Vasas júliusi legyőzése után nem nyert, így nem volt véletlen, hogy Szurgent Lajos átadta a helyét Glázer Róbertnek, akitől azt várták, hogy az első nyolc közé vezesse az alakulatot.

A Dunaferrnél a múlt héten megtört egy vereségekkel teli rossz sorozat, miután a ZTE ellen győztesen hagyták el a játékteret. Ráadásképpen a gyenge szereplés miatt a Dunaferr elnöksége úgy határozott, hogy átvilágítják a klubot, mert meggyőződésük: nem folyik tisztességes munka a szakosztálynál, és hogy néhány futballista túl van fizetve a nyújtott teljesítményhez képest. A vendégek tehát alighanem ezen a meccsen is bizonyítani akarták, hogy ez a megállapítás túlzó.

Nem sikerült neki. Egy igen alacsony színvonalú találkozón ugyanis nem sikerült ellenfele fölé kerekednie Egervári Sándor társulatának. Köszönhetően elsősorban annak, hogy a hazaiak az első félidőben Aranyos szép szabadrúgásával előnyt harcoltak ki.

Ezt a második negyvenöt perc elején kiegyenlítette ugyan a fölényben játszó a két évvel ezelőtti bajnok, igaz egy rendkívül furcsa góllal. Sowunmitól ugyanis a tizenhatoson belül elpattant a labda, ám ezt a menteni igyekvő Téger épp Tököli lábára lőtte, ahonnan a hálóba pattant a labda. A mindvégig jobban küzdő Dunaferr ezzel együtt nem érdemelte meg a győzelmet, mert a helyzetiket nem tudták megfelelően értékesíteni.

Kispest-Honvéd - Dunaferr 1-1 (1-0)
Bozsik-stadion 1000 néző, V: Juhos

Kispest-Honvéd: Udvarácz - Téger, Lőrinc, Müller - Babos, Pintér, Bálint, Aranyos (Füzi K., 80.) - Piroska - Sasu, Faragó (Borgulya, 75.)
Dunaferr: Rabóczki - Zováth, Salamon, Bagoly - Molnár, Rósa H., Lengyel (Penksa, a szünetben), Ja:kl, Kiss Gy. - Tököli, Sowunmi (Mészáros, 74.)

Gólszerzők: Aranyos (17.), illetve Tököli (46.)
Sárga lap: Piroska (20.), illetve Molnár (25.), Bagoly (70.)