Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Gellei: Az egy ezrelék esély is esély

2001.10.01. 13:39
A magyar labdarúgó-válogatott számára már tétnélküli világbajnoki selejtezőt játszik szombaton Pármában, Olaszország legjobbjaival. Gellei Imre megbízott szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, bízik abban, hogy játékosai kihozzák magukból a maximumot, és akkor az eredménytől függetlenül nem kell majd szégyenkezniük.
"Ezer sebből vérzünk, mégis bízom a fiúk tisztes helytállásában, hiszen a Debrecen megmutatta, hogy a jóval esélyesebb csapat ellen is lehet esélye magyar együttesnek" - kezdte mondandóját Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya azon a sajtótájékoztatón, melyet a Népstadionban tartottak, abból az alkalomból, hogy válogatottunk szombaton - számára immár tétnélküli - világbajnoki selejtezőt játszik Olaszországgal.

Gellei Imre megbízott szövetségi kapitány bízik abban, hogy játékosai kihozzák magukból a maximumot

Gellei szerint Halmai és Illés önkéntes visszavonulásával két meghatározó játékos hiányzik a csapatból, ehhez jön még az elmúlt hetekben jó formában játszó Gera, Babos és Füzi sérülése. Ugyanakkor kitért arra, hogy az ezúttal mellőzött Korsós György és Horváth Ferenc nem esett ki végleg a kegyeiből, ám azt nem tartotta szerencsésnek, hogy az egyik napilap címoldalán áthúzták a fényképüket. Mint mondta, ez nem az ő stílusa.

"Fel kell nőni a játékosoknak a feladathoz, és ha a maximumot kihozzák magukból, nem érheti őket kritika. Ezúttal a játszó játékosokra és a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezőkre számítottam, míg itthonról azokat hívtam be a keretbe, akik csapatuk meghatározó játékosai. Gondolok itt elsősorban Tökölire, Dvérire vagy Kuttorra" - érvelt a kapitány válogatási szisztémája mellett.

Gellei Imre, megbízott szövetségi kapitány
A taktikáról mindössze annyit volt hajlandó elárulni Gellei, hogy a litvánok példáját követve szigorú védekezéssel - melyben fontos szerep vár az egyaránt kezdőként számításba vett Kuttorra és Sebőkre -, a területek leszűkítésével kell megzavarni a házigazdákat.

A kapitány úgy érzi, hogy az utánpótlás és az A-válogatott mérkőzésén is az olaszok az esélyesebbek, de a mieink is egészséges önbizalommal tekintenek a találkozók elé. Az utánpótlás csapatból Terjék és Bajzát is sérült, így helyettesítésükre Gyánó és Kanta került a keretbe. Gellei - mintegy a tanáremberekre utaló bölcsességgel - megjegyezte: ha csak egy ezrelék esélyünk is van, azt meg kell ragadni.