Gusztáv
-4 °C
1 °C

Újra elnapolták Bácsi Sándor perét

2001.10.05. 10:51
Bácsi Sándor a nyolcvanas évek végének kiemelkedő képességű csatára volt Újpesten, ám nem futotta ki magát, mindössze kétszer szerepelt a nemzeti válogatottban. Bácsi egész pályafutása során súlygondokkal küszködött, ezért igen korán abbahagyta a versenyszerű futballt. Ezek után nem is hallhattunk róla, mígnem tavalyelőtt a rendőrségi hírekben tűnt fel a neve. Kábítószer-terjesztés gyanújával másfél évet töltött előzetesben, jogerős ítéletet viszont hatodik nekifutásra sem sikerült hoznia a bíróságnak.
Bácsi Sándort tehetsége alapján a legnagyobb futballisták között emlegették, de állandó súlyproblémái miatt sem az Újpestben, sem később a Vasasban nem sikerült gyökeret eresztenie. A válogatottban kétszer játszhatott a csatár, mégpedig a spanyolok elleni rossz emlékű 1989-es, 0-4-es vb-selejtezőn, valamint az argentinokkal szembeni, 1991-es rosarioi barátságos mérkőzésen, ahol 2-0-ás vereséget szenvedett a magyar társulat.

Bácsira alig lehet ráismerni

Ezek után a magyar élvonalban még hónapokig játszott, ám a nemzeti tizenegy közelébe már egyszer sem került. Hamarosan az élvonalból is eltűnt, és tavalyelőtt a rendőrségi hírekben merült fel a neve. Kábítószer-terjesztéssel vádolták, másfél évet húzott le előzetesben, ám pillanatnyilag szabadlábon védekezhet.

Péntek délelőtt került sor ügyének hatodik tárgyalására - az egykori csatár egyébként igencsak megviselt, alig lehet ráismerni, megváltozott az arca, jó néhény ősz hajszálat visel -, amit ismét elhalasztottak, csakúgy, mint az eddig ötöt, mert a harmadik rendű vádlott ezúttal sem jelent meg. (Információink szerint a tanúk közül már ketten nincsenek az élők sorában.) Gyaníthatón túladagolásban vesztették életüket.

Bácsi: Ez az ügy olykor már paródia

Bácsi - jobb híján vár. És reménykedik. Reménykedik abban, hogy a bíróság úgy értékeli, hogy a nála lévő heroinadagot - 0.47 gramm - "saját céljaira" használta, és korántsem állt szándékában másoknak eladni. Bácsi az Indexnek elmondta, hogy az idegeit kikészíti, hogy rendszerint nem kerül sor a tárgyalásra, ám ő mindig megjelenik, bizonyítva ártatlanságát.(Második rendű vádlott pár nappal ezelőtti epekőműtétje után várta a tárgyalást, mindhiába.)

"Ez az ügy olykor már a paródiába illik, hiszen már annyiszor citáltak ide, minden különösebb eredmény nélkül" - magyarázta. A megjelent ügyvédek szerint Bácsi már letöltötte azt a büntetést, amit a fogyasztás miatt le kellett töltenie, így várhatóan nem ítélik újabb szabadságvesztésre. A jogerős ítélet viszont legközelebb november végén születhet meg, akkor tárgyalják ugyanis újra az ügyet.

Az Indexnek azt is kifejtette, hogy a futball már távol áll tőle, jelenleg ideje nagy részét ártatlanságának bizonyítása tölti ki.