Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hazai győzelmet vár az olasz sajtó

2001.10.05. 18:26
Egyöntetűen győzelmet vár az olasz válogatottól a helyi sajtó a magyarok elleni, szombati labdarúgó világbajnoki-selejtezőn. A Corriere della Sera pénteki előzetese szerint már a döntetlen is kudarc az azzurrik számára. A magyar csapattal keveset foglalkoznak, csupán a La Gazzetta dello Sport volt az egyetlen, amely megszólaltatta a mieink szövetségi kapitányát, Gellei Imrét.
A hét végén utoljára lépnek pályára (legalábbis ebben a sorozatban) a labdarúgó világbajnoki-selejtezők európai zónájában szereplő nemzeti együttesek. A nyolcadik csoportban - ahol a mieink jelenleg negyedikek -nagyjából már tisztázódtak az erőviszonyok. Eldőlt, hogy ha az olasz válogatott a szombat esti parmai mérkőzésen legalább egy pontot szerez a magyarok ellen, akkor egyenes ágon kijut a 2002-es japán-koreai közös rendezésű vb-re.

Már a döntetlen is kudarc

Ennek megfelelően az olasz sajtó magabiztos győzelmet vár Giovanni Trappatoni gárdájától. A Corriere della Sera pénteki számában közölt elemzés szerint már a pontosztozkodás is csalódás lenne. "Nagy baj lenne, ha csak döntetlent sikerülne elérni szombaton"- írta a cikk szerzője. Véleménye szerint "az olasz nemzeti tizenegy tisztában van azzal, mit tud", és bár Parmaban "Trap" embereinek meg kell majd izzadniuk, továbbra is "szép és nagy ez a csapat". "Kevés ország válogatottja rendelkezik valamennyi poszton ilyen jó játékosokkal"- fűzte hozzá a lap.

A Corriere dello Sport is egyértelműen a hazai csapatot tartja a mérkőzés favoritjának. Az újság szerint az olaszok képesek lesznek győzni, bár Maldiniék valójában már a világbajnoki esélyekkel latolgatják. A játékosokat főleg az izgatja, hogy a vb-n esetleg az igazi ellenfélnek tartott, végső győzelemre is esélyes Argentínával kell összemérniük erejüket.

Gelleit Lendvai sérülése aggasztja

A magyar válogatott nem keltett túl nagy érdeklődést a helyi médiában. Egyedül a La Gazzetta dello Sport volt, amely rövid elemzést közölt a magyar csapatról. A rövidke tudósításban beszámoltak a mieink Parmába érkezéséről. Az újság megszólaltatta Gellei Imre, szövetségi kapitányt, akinek - saját bevallása szerint - legnagyobb gondja Lendvai Miklós sérülés miatti távolléte. A megbízott szövetségi kapitány azt is elárulja, hogy a mérkőzésig megpróbálja felmérni: kik azok a futballisták, akiket nem befolyásol az olasz játékosok magabiztossága.

Visszafogott játékosok

"Az olasz labdarúgó-válogatott a magyarok elleni szombati vb-selejtező előtt igyekszik visszafogott maradni, de kétségtelenül bízik saját erejében" - mondta az állami televízió (RAI) egyes csatornájának péntek déli híradójában a csapat felkészüléséről tudósító riporter. A beszámoló szerint a covercianói edzőpályán, zuhogó esőben gyakoroló hazaiak igyekeztek szerénynek látszani, nehogy nagyképűnek találják őket. Az olasz futballisták nem akarják félvállról venni a mérkőzést, ennek megfelelően a csapat védője, Fabio Cannavaro kijelentette: "régebben is csak akkor ment jól a játék a válogatottnak, amikor éppen senkinek sem szállt fejébe a dicsőség."